Deputatul Gabriel Plăiașu, propunere de suplimentare a sumei de credite angajament cu 30 de miloane de lei pentru investiții în două localități dâmbovițene

in Actualitate/Parlament/Politică by
Banner

Cu o zi înainte de ședința de Plen pentru aprobarea bugetului de stat pentru anul 2023, deputatul partidului Forța Dreptei, Gabriel Plăiașu, a fost unul dintre inițiatorii unor amendamente care prevăd suplimentarea sumei de credite angajament cu 30 de milioane de lei pentru investiții în două localitați dâmbovițene.

Este vorba despre comunele Butimanu, unde se dorește înființarea și dezvoltarea rețelei de alimentare cu gaze și Cornățelu, pentru rețele de apă și canalizare. Fiecare comună ar beneficia de câte 15 milioane de lei.

Plăiașu a declarat în ședința Comisiei pentru Dezvoltare că este frustrant ca o comună precum Butimanu, care are pe teritoriul ei cel mai mare depozit de gaze din România și este aflată la 20 de km. de capitala țării, nu se poate dezvolta pe masură datorită lipsei alimentarii cu gaze.

Legat de Cornățelu, deputatul partidului Forța Dreptei a motivat că localitatea nu a fost eligibilă pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) al județului de alimentare cu apă și canalizare.

Ambele amendamente au fost avizate favorabil în comisia de profil, joi, 15 decembrie, urmând a avea loc ședința plenului reunit al Parlamentului pentru voatarea proiectul legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Banner