40% din jucătorii convocați la acțiunile loturilor naționale de tineret din noiembrie provin din Liga 2

in Sport by
Banner

Nu mai puțin de 28 dintre cei 70 de jucători ce au participat la acțiunile loturilor U21, U20 și U19 în această perioadă provin de la formații ce evoluează în Liga 2 Casa Pariurilor!

Naționala U21 a avut programate 2 meciuri de pregătire, cu CSA Steaua și FC Argeș, Szilard Gyenge, portarul titular al celor de la AFK Csikszereda, bifând 90 de minute în aceste jocuri.

Naționala U20 a disputat ultimele 2 partide din acest an în cadrul grupei din U20 Elite League. Selecționata pregătită de Daniel Pancu a jucat împotriva naționalelor Italiei și Poloniei, 10 din cei 21 de jucători care au bifat minute în aceste partide fiind din Liga 2, Gabriel Buta (Unirea Dej) reușind să și marcheze în duelul cu naționala Poloniei! Din totalul de 23 de jucători convocați, doar doi nu au prins minute în aceste jocuri, portarii Paul Toroc și Denis Oncescu.

Naționala U19, pregătită de Alexandru Pelici, a efectuat un prim stagiu de pregătire după calificarea la Turul de Elită. Reprezentativa jucătorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2004 a jucat 2 meciuri de verificare cu naționala similară a Sloveniei. În aceste 2 partide, toți cei 22 de jucători convocați au bifat minute de joc, 17 dintre aceștia provenind de la formații din eșalonul secund.

12 din cele 20 de echipe ce evoluează în acest sezon în Liga 2 Casa Pariurilor au dat jucători la cele 3 loturi naționale de tineret pentru acțiunile din luna noiembrie.

Sursa: frf.ro

Banner