Amărăciunea unui sportiv ”de aur”: Unii primesc bani cu sacul iar noi facem performanță din nimic!

in Actualitate by
Banner

Deși, pe ansamblu, sumele alocate activităților sportive sunt ridicole, comparativ cu ceea ce alocă state unde se înțelege importanța sportului – de echipă sau individual, de performanță sau de masă  – pentru sănătatea nației, există, totuși, destul de mulți bani care se duc discreționar sau, cel puțin, pe criterii discutabile, către sporturi și evenimente menite a aduce mai degrabă popularitate și avantaje de imagine celor care dețin diverse funcții, nu celor care, teoretic, ar trebui să fie beneficiari.

Ba, mai mult, sunt favorizate cluburile care aparțin sau sunt tutelate de entități de stat, în defavoarea cluburilor private, deși performanța sportivă – ca să nu mai spunem beneficiile pentru sănătatea nației, nu sunt legate de forma sau de statutul clubului care primește bani publici!

În acest context, unul dintre sportivii dâmbovițeni care a reușit, individual sau împreună cu sportivii de la clubul său (Club privat!) să aducă peste 200 de medalii doar anul acesta (dintre care 11 medalii de la competiții de nivel mondial), este în situația de a nu putea participa la competiții din pricina costurilor, în condițiile în care sumele atrase din sponsorizări sunt modeste iar sprijinul autorităților, care decid cine și cât primește de la buget pentru activități sportive, este sublim, dar… lipsește (aproape) cu desăvârșire!

Marin Marius, antrenor și sportiv al clubului Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai Arte Marțiale Târgoviște, a transmis un mesaj acid tuturor celor care cred că performanța adevărată se poate obține prin  decizie administrativă sau că recompensarea celor care fac performanță e o formă de ”pomană” pe care mai-marii o aruncă celor ”mici”.

”Într-o lume plina de invidioși, ghiftuiți si nesătul, noi facem performanță din aproape nimic, ne-am petrecut viața, tinerețea și zilele făcând ceea ce am crezut că este bine și am reușit să aduc multe rezultate pentru România, Târgoviște și județul Dâmbovița.

30 de medalii mondiale și 6 titluri de campioni mondiali la campionate foarte puternice de Mixt Martial Arts din Ungaria (Nagykanizsa), 16,17,18 septembrie 2022 si Prestatyn (Wales, UK) din 31 Oct-3 Nov 2022!

214 medali cucertite de clubul nostru în acest an!”, a transmis Marin Marius pe rețelele de socializare.

În acest an, Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai Arte Marțiale Târgoviște a obținut un total de 214 medalii, dintre care 30 de medalii la competiții mondiale (13 în Ungaria și 17 în Anglia) și 6 titluri de campioni mondiali. Din cele 30 de medalii ”externe”, 11 au fost cucerite Marin Marius Mihail (5 în Ungaria și 6 în Anglia), restul medaliilor mondiale fiind cucerite de frații Marin

Banner