Proiect pentru o climă mai bună demarat în municipiul Moreni

in Administrație by
Banner

În prezența ministrului Mediului, Barna Tánczos, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Moreni în acțiune pentru climă”.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Programul ,,Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” în calitate de operator al Programului de granturi SEE și norvegiene. Valoarea proiectului este de 603.952 lei (finanțare 100% nerambursabilă) și va fi implementat pe o perioadă de 12 luni.

Țelul principal al investiției demarate este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la schimbările climatice pentru municipiul Moreni.

Cele mai importante activități ale proiectului sunt elaborarea și dezvoltarea planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice pentru municipiul Moreni și evaluarea oportunității de a adera la Pactul Global al Primăriilor și elaborarea studiului de fezabilitate ,,Amenajare coridoare verzi de-a lungul râului Cricov”. Prin această activitate se are în vedere realizarea unui studiu de fezabilitate care să conțină fundamentarea tehnică și peisagistică pentru realizarea unei investiții ulterioare a unui coridor verde de 1,7 km de-a lungul râului Cricov și a minim două parcuri urbane în zona râului – investiție care va fi realizată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 – ceea ce va conduce la creșterea spațiului verde din localitatea noastră” , a transmis Primăria Municipiului Moreni, pe pagina de Facebook a instituției.

Sursa foto: Facebook, Primăria Municipiului Moreni

Banner