Unde ajunge berea interzisă la Mondialul din Qatar. Surpriză mare!

in Sport by
Banner

Compania americană Budweiser, sponsor oficial FIFA, a anunțat că naționala care câștigă Campionatul Mondial va primi berea rămasă în depozite, interzisă de FIFA și Qatar cu două zile înaintea turneului.

În ciuda contractului de sponsorizare încheiat între FIFA și Budweiser, în valoare de 75 de milioane de dolari, forul internațional a decis împreună cu autoritățile din Qatar să interzică comercializarea berii cu alcool pe stadioane și în perimetrul acestora la Campionatul Mondial.

Decizia luată cu două zile înainte de startul Mondialului i-a pus într-o situație delicată pe cei de la Budweiser, care au anunțat ulterior că berea rămasă în depozite – este vorba de tone de baxuri – va reveni echipei care câștigă competiția.

„O nouă zi, un nou Tweet (n.r. – postare pe Twitter). Echipa câștigătoare primește berile. Cine le va obține?”, au scris americanii. Alături de mesaj, o fotografie cu un depozit plin de bere.

Echipa câștigătoare de la Campionatul Mondial va primi, pe lângă băuturile alcoolice, și un premiu de 42 de milioane de dolari.

Fanii nu pot cumpăra bere cu alcool în stadioane, dar au alternativa Bud Zero, berea fără alcool a americanilor.

Budweiser sponsorizează Campionatul Mondial de fotbal din 1986.

În încercarea de a justifica interdicția asupra berii cu alcool, Gianni Infantino, președintele FIFA, a spus: „Personal, eu cred că se poate supraviețui fără să bei bere timp de trei ore. Fie că este în Franţa, Spania sau Scoţia. Cred că ne putem schimba mai ales când vina vorba de siguranța oamenilor”.

Banner