”Klaus Iohannis a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională”

in Actualitate/Opinii/Politică by
Banner

Figură marcantă a curentului conservator românesc, prim-vicepreședintele PMP, Mihail Neamțu, publică un adevărat rechizitoriu al celor 8 (opt) ani pe care Klaus Iohannis i-a petrecut la Cotroceni.

Plăvan-Suveran îndepărtat de popor, ahtiat după lux, incapabil să rostească o frază care n-a fost scrisă în prealabil pe hârtie, leneș, autoritar, viclean, răzbunător, meschin, ignorant, cinic, amoral – sunt doar câteva dintre epitetele cu care scriitorul, teolog și omul politic îl gratulează pe cel care, în opinia sa, a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională.

Reproșurile necruțătoare, pe care dl. Neamțu le lansează spre ”plăvanul-suveran”, vizează mai toate eșecurile, neîmplinirile, derapajele sau pașii înapoi pe care societatea românească i-a înregistrat sub ”domnia” fostului premier-de-la-Grivco.

”Klaus Werner Iohannis a transformat PNL într-o cazarmă timorată, unde ordinele se execută, nu se discută. Viața democratică a celui mai vechi partid din România seamănă, azi, cu o animația delirantă a membrilor unei secte fondată în jurul cultului Comandantului Suprem. Cu gândul la sinecura proprie, nimeni din conducerea partidului fondat de Brătieni nu îndrăznește să discute liniile strategice greșite impuse de regimul Iohannis: militarism, cezarism, globalism.

Pentru un Plăvan-Suveran îndepărtat de popor și rupt de realitate, orice discurs național și orice pledoarie vie pentru libertate reprezintă astăzi o erezie. Nici adevărul, nici hărnicia și nici România lucrului bine n-au prosperat sub regimul Iohannis. Dimpotrivă. Țara a continuat să fie abandonată de tinerele generații care-și caută peste hotare un trai mai bun.

Iohannis a devenit sinonimul sfidării la adresa omului de rând. În plină epidemie virală, când românii mureau cu miile, Măria Sa flexa o crosă de golf și îndruga minciuni sfruntate, schițând zâmbete fade și debitând eterne platitudini către presa cumpărată sau obedientă

(restul articolului AICI)

Distribuie pe
Banner