Lumina învinge întotdeauna!

in Opinii by
Banner

Dacă vei privi atent la realitatea lumii noastre, cititorule, vei observa că adesea răul și întunericul par să domine, să biruie și să transforme în praf totul!

Războaie și conflicte, nemulțumiri, lipsuri și neadaptări, boli și dezechilibre, gratuite fapte nedemne, cuvinte aruncate fără demnitate și câte și mai câte, …toate bântuie lumea noastră. Răul pare a fi mai puternic și mai sofisticat, cu un pas înaintea noastră, dorind parcă să ne ducă în sclavia aceea în care ținea, departe de civilizație, în locuri pustii și în morminte, pe mulți din vremea Mântuitorului. Tensiunea, conflictul, neînțelegerea, toate par a fi la ordinea zilei.

Un ținut al Gherghesenilor extins ne dă impresia că a devenit lumea noastră. Și, totuși, așa să fie? La prima vedere, da! Dar, dacă privim în profunzime, deloc! Cel ce a potolit marea și a certat vânturile, Cel ce a eliberat mereu, iară și iară, omul din sclavia răului, continuă să o facă și astăzi. Și încă cu mare putere!

Privim la unele derapaje sau contradicții ale tinerelor generații și ne îngrijorăm. Dar, uităm că Duhul care a călăuzit fiecare generație, se află și astăzi în mijlocul lor și că nu-i lasă să piară, ci-i conduce la tot adevărul.

Cât privește temerile, spaimele și îngrijorările noastre, care poate până la un punct sunt legitime, să nu uităm că Dumnezeu în care noi credem este Domnul istoriei, Stăpânul absolut al lumii și că nimic nu-i poate înfrânge voința și puterea! Răul știe să se plece în fața binelui, știe că nu are nicio șansă de biruință, mai rămâne numai ca și noi să ne încredințăm de aceasta.

Indiferent cât de negru pare cerul de la un moment dat să nu uităm, după furtună, întotdeauna, răsare acel Soare strălucitor, cald, frumos și biruitor! Răul niciodată nu are cuvântul decisiv în viața noastră! Răul nu poate învinge niciodată! Binele este covârșitor mereu!

Să fim următori ai binelui, dătători de speranță și luminători ai oricărui întuneric, cu Domnul în suflete!

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Banner