Regiunea Sud-Muntenia va beneficia de 1,57 miliarde de euro în urma programului regional aprobat de Comisia Europeană

in Administrație by
Banner

Comisia Europeană a aprobat două programe operaționale regionale pentru perioada de programare 2021-2027. Suma totală este de 2,7 miliarde de euro, care vizează 11 județe din țară, printre care și Dâmbovița.

A fost aprobat Programul Operațional Regional pentru regiunea Vest: 1,179 miliarde de euro. De asemenea, a fost aprobat același program pentru regiunea Sud-Muntenia, cu suma de 1,576.  Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis pe pagina sa de Facebook că banii alocați județului Dâmbovița în cadrul acestui program vor fi investiții în mai multe domenii de activitate.

Consiliul Județean Dâmbovița și primăriile din județul nostru sunt pregătite să depună proiecte cu finanțare_europeană pe toate domeniile.

 Regiunea noastră are la dispoziție ?,?? ???????? ?? ????, iar din această sumă Consililul Județean Dâmbovița va investi în:

 dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare;

creșterea performanței energetice a clădirilor publice;

valorificarea spațiilor degradate;

mobilitatea urbană;

investiții în rețeaua de drumuri județen;

investiții în infrastructura educațională;

acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear;

 Este o reușită a echipei ADR Sud-Muntenia condusă de domnul director Liviu Mușat. Există o bună colaborare a administrațiilor publice dâmbovițene și ADR Sud-Muntenia, iar acest lucru va fi cel mai vizibil în numărul mare al proiectelor depuse și aprobate pentru atragerea de fonduri europene.

 De altfel, la finalul anului trecut, am participat la ședințele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia desfășurate la Călărași. Având în vedere că vorbim de o adevărată competiție între județele regiunii noastre pentru fondurile din exercițiul financiar 2021-2027, pe parcursul întâlnirilor subliniam rolul important pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia îl va avea în finanțarea proiectelor pe care Consiliul Județean Dâmbovița le va implementa în următorii ani” , a fost mesajul președintelui CJD, Corneliu Ștefan.

Banner