Primarul Constantin Dinu explică întârzierea proiectului pentru reabilitarea celor șase străzi din municipiul Moreni

in Administrație by
Banner

Deși a fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru modernizarea a șase străzi din municipiul Moreni, înțelegerea contractuală dintre constructor și Primărie a „picat”.

În studioul Bazar Tv, la emisiunea „Punctul pe i” , primarul Constantin Dinu a explicat că debutul lucrărilor investiției reabilitării celor șase străzi vor mai întârzia, deoarece firma care a câștigat licitația pentru proiect nu s-a mai prezentat. Potrivit legii, reprezentanții administrației publice locale din Moreni au fost nevoiți să aștepte 30 de zile după finalizarea licitației, după care contractul a fost reziliat(vezi AICI interviul integral).

Dinu a mai transmis că est dezamăgit de atitudinea constructorului și trebuie organizată o altă licitație, iar procedurile vor mai întârzia debutul lucrărilor luni bune, poate și un an.

Avem o mare nemulțumire și mâhnire asupra unui proiect. Trebuiau să înceapă lucrările pe șase străzi din municipiul Moreni. Sunt străzi care sunt cuprinse, așa cum le cunoaștem noi la nivel de administrație, proiectul de pe axa 13, este vorba despre strada Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii, Intrarea Piață și Aleea Prahovei.

Într-o discuție față în față cu constructorul, acesta mi-a promis că luni este cu toate utilajele pe teren și va începe lucrările. Ordinul de începere al lucrărilor era semnat. Am așteptat 30 de zile, așa cum prevede legea, după care am reziliat contractul, deoarece constructorul nu s-a prezentat la fața locului. Probabil sunt oameni care nu cred că așa s-au întâmplat aceste lucruri.

Este și mâhnirea mea și a cetățenilor că nu au debutat lucrările pentru cele șase străzi, deoarece chiar au nevoie de o reabilitare pentru ele. Asta înseamnă probabil o pierdere de câteva luni, dacă adăugăm și faptul că acest constructor și-a dorit foarte mult să prindă această licitație, vedeam că își dorea foarte mult să câștige acest proiect și nu cumva altcineva să câștige acest proiect. Este vorba despre o firmă din Teleorman și în momentul în care a fost declarat câștigător și a depus garanția de bună execuție, îi s-a dat ordinul de începere…dar nu a mai venit pe la Primăria Moreni, nu a mai răspuns la telefon, drept pentru care noi i-am reziliat contractul. Au fost calculate și penalitățile pe care trebuie să le plătească, înafară de garanție.

Noi ne-am fi dorit totuși să vină și să înceapă lucrările, dar acum nu ne rămâne decât să scoatem din nou la licitație aceste lucrări și sper ca în primăvară să debuteze și lucrările pentru acest proiect , a transmis Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni.

Banner