Reabilitarea străzii Locotenent Stancu Ion, pe final

in Administrație by
Banner

În aceste zile sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a străzii Locotenent Stancu Ion din municipiul Târgoviște, ultima care va fi modernizată în cadrul proiectului european implementat de administrația publică locală.

 Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, sunt reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), suprafața totală modernizată depășind 70.000 mp. În cadrul unei conferințe de presă susținută în teren, lângă șantierul de lucru ce privește reabilitarea străzii Locotenent Stancu Ion, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a precizat că investiția presupune refacerea integrală a părții carosabile, inclusiv a terasamentului, turnarea a 2 straturi de asfalt, dar și refacerea trotuarelor, inclusiv înlocuirea bordurilor existente, deteriorate, cu borduri de granit. Totodată, în zona trotuarului, se va realiza canalizație pentru cabluri tip NetCity în vederea introducerii în subteran a tuturor rețelelor deținătorilor de utilități.

 „Pe strada Locotenent Stancu Ion din municipiul Târgoviște este în derulare un proiect european de reabilitare și modernizare a străzilor din municipiul nostru. Este ultima stradă care se reabilitează în cadrul proiectului european, care a vizat strada Gării, Bulevardul „Regele Carol” , Bulevardul „Mircea cel Bătrân” și de asemenea, se lucrează la pasajul rutier de lângă Pavcom.

Luna aceasta, atât strada Locotenent Stancu Ion, cât și pasajul de lângă Pavcom, urmează să fie finalizate. În primăvară, cel târziu, va debuta un proiect și mai amplu de reabilitare a infrastructurii rutiere a municipiului Târgoviște. Este vorba despre proiectul pe Anghel Saligny, un proiect în valoare de 42 de milioane de lei, care vizează numai puțin de 200.000 de metri pătrați de străzi și trotuare din municipiul Târgoviște, este cel mai amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii din municipiul Târgoviște.

Ca străzi, aș exemplifica:  cu Bulevardul Libertății, cu Bulevardul Independenței, cu strada Calea Domnească, cu Boerescu Zaharia, cu Virgil Drăghiceanu, cu 9 mai și cu străzi din microraionul nr 4 și 5, strada Maior Brezișeanu, Pârvan Popescu, Ana Ipătescu, Mihai Eminescu și așa mai departe. În total avem 17 străzi care urmează să fie reabilitate pe acest proiect” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Sursa foto: Facebook, Daniel Cristian Stan

Banner