Delegații Arhiepiscopiei Târgoviștei au participat la ședința de constituire a Adunării Naționale Bisericești a Patriarhiei Române

in Actualitate/Religie by
Banner

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat, joi, 29 septembrie 2022, la Palatul Patriarhiei din București, la ședința de constituire a Adunării Bisericești pentru perioada 2022-2026. Împreună cu Înaltul Ierarh au mers și cei trei delegați ai Arhiepiscopiei Târgoviștei: domnul dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, domnul arh. Theodor Bâte , Arhitectul Șef al județului Dâmbovița, și Pc. Pr. prof. Marian Dobrescu, directorul Liceului de Arte Bălașa Doamna.

De asemenea, menționez că membru în Adunarea Națională Bisericească este și domnul deputat de Dâmbovița Balint Liviu, dar din partea Episcopiei Sălajului.

Tuturor le urez mult succes în mandatul de 4 ani, având încredințarea că vor reprezenta cu cinste Eparhia noastră.

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, alcătuit din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii a Bisericii Ortodoxe Române, un cleric și doi mireni, delegați de adunările eparhiale„, anunță pe pagina personală de Facebook vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu.

Banner