Anton Petrea, la prima conferință de presă ca antrenor al Chindiei

in Sport by
Banner

Miercuri dimineață, oficialii Chindiei Târgoviște au anunțat că Anton Petrea (47 de ani) va antrena gruparea dâmbovițeană. Astăzi a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, transmisă în direct de Bazar Tv. Totodată, a mai fost prezentat și Cristian Țermure, care va fi noul antrenor secund al echipei. La eveniment au fost prezenți și președintele Chindiei, Marcel Ghergu, alături de directorul sportiv al clubului, Sorin Paraschiv.

Noul tehnician de pe banca lăncierilor târgovișteni a declarat că trebuie făcute toate eforturile ca echipa să scape de ultimul loc din clasament și să ocupe o poziție onorabilă în Superligă. Petrea a transmis că vine cu mult entuziasm pe care speră să-l transmită și fotbaliștilor pe care îi va pregăti.

Suntem conștienți de momentul delicat în care echipa se află. Este un moment dificil, locul din clasament nu onorează acest club. Am venit cu sufletul deschis, alături de Cristian Țermure să ajutăm și să creștem nivelul echipei. Este foarte important să luăm cât mai multe puncte a ne îndepărta de această poziție deloc plăcută. Noi avem mult entuziasm și sper să transmitem acest lucru și jucătorilor, pentru că le lipsește puțin încrederea în forțele proprii. Noi considerăm că avem un lot bun de jucători care cu siguranță nu au valoarea aceasta pentru locul pe care îl ocupă acum în clasament. Ne așteaptă o perioadă dificilă, trebuie să conștientizăm toți, atât oamenii din jurul echipei, staff, cât și jucători, că trebuie să fim foarte uniți și să formăm un grup unit pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul, care este clar salvarea de la retrogradare.”

Dâmbovițeanul Cristian Țermure s-a arătat la fel de optimist înainte de a începe noua aventură  la Chindia și a spus că formarea unui grup unit, alături de jucători, antrenori, conducere, dar și suporteri, poate fi cheia succesului pentru atingerea obiectivului, evitarea retrogradării.

Sunt bucuros că am revenit acasă. Sunt bucuros pentru faptul că actuala conducere a avut încredere în noi. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca noi staff-ul, împreună cu jucătorii și cu suporterii, să facem în așa fel încât să atingem obiectivul pe care actuala conducere îl are, acela de menținere în Liga 1.”

De asemenea, la această conferință de presă a luat cuvântul și președintele Marcel Ghergu, care a transmis că este o situație extrem de dificilă la echipă. Una dintre cauze ar fi cea a bugetului limitat, motiv pentru care nu au putut fi aduși jucători mai scumpi decât cei transferați în vară. Conducătorul roș-albaștrilor a spus că nu-și reproșează pentru situația în care se află acum Chindia, deoarece nici condițiile nu au fost cele mai bune, spune Marcel Gherghu.

„Este un moment extrem de delicat, un moment greu, un moment greu pentru echipă. Am mai trecut în ultima perioadă prin clipe dificile, cum a fost barajul cu Chiajna, când am stat toți cu sufletul la gură până am trecut de acel hop. Sunt anumite probleme care par simple de rezolvat, dar nu sunt atât de simple. Acestea implică o cheltuială destul de mare, foarte mare pentru a arăta altfel. De aceea încercăm să ne păstrăm echilibrul și în momentele acestea, pentru că de când sunt aici, de nouă (9) ani, am avut momente grele. Totuși, le-am depășit tot cu implicare totală și cu responsabilitatea de a nu ajunge ca alții, de a nu ne desființa, de a nu intra în insolvență, de a nu avea probleme deosebite legate de aspectul financiar. De aceea, poate echipa asta merită mult mai mult, poate se puteau face mai multe, chiar și în privința transferurilor, și în privința lotului, cum vreți să o judecați. (…) Credeți-mă că mi-a fost destul de greu să mențin acest echilibru. Aveam nevoie de întăriri, pe de altă parte, eram la limită cu bugetul nostru și trebuia să luăm o decizie și să ne păstrăm echilibrul. Personal, nu-mi reproșez nimic. Am încercat să fac lucrurile bine și foarte bine, dar încă o dată vă spun, condițiile de la noi nu sunt cele mai bune, dar cu răbdare, cu încredere, cu echilibru, vom reuși să depășim această situație dificilă.”

Spre finalul conferinței de presă, directorul tehnic al echipei de sub Turn, Sorin Paraschiv, a transmis că a fost adus un mijlocaș central francez, care a evoluat 21 de meciuri sezonul trecut pentru Auxerre, în Liga a doua franceză și cu care a reușit să promoveze în Ligue1. Numele acestuia este Aly Ndom și are 26 de ani.

Într-adevăr, urmează să fie astăzi prezentat pe pagina oficială de Facebook a clubului. De trei zile face parte din lotul nostru. Am așteptat puțin să prezentăm noii antrenori și am luat decizia ca tot azi să prezentăm și noul mijlocaș al echipei. Toate documentele au fost semnate, mâine dimineață va fi probabil cu toate actele în regulă.”

Banner