Modernizarea DN 71, mai aproape ca oricând de realizare

in Administrație by
Banner

Proiectul de modernizare a DN 71 intră în linie dreaptă! Ionuț Săvoiu, Ministru Secretar de Stat la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat că ESTA firmă din Turcia (cu sucursală la Moscova) a depus singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia.

Durata contractului este de 108 de luni și cuprinde: 12 luni perioadă de proiectare, 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Săvoiu a  mai precizat că obiectivul are o lungime de aproximativ 58,86 km și o valoare estimată cuprinsă între 1.178.807.145,14 si 1.335.782.564,71 lei, iar contractul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

După mai multe încercări nereușite, proiectul pentru DN71 este revitalizat. Acum, avem șansa ca acest proiect să se materializeze și să accesibilizeze în parametri tehnici și de siguranță zona montană și premontană a județului nostru.

Traseul începe de la ieșirea de nord a municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni, Sinaia și comunele Aninoasa, Doicești, Moțăieni, Pietroșița și Moroieni, alternând cu zone de extravilan și se termină la intersecția cu DN 1 în Sinaia la km 120+400 al DN 1” , a scris pe Facebook Ionuț Săvoiu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Banner