”Zilele Cetății” 2022, ziua a 3-a, momente speciale: Târgul Meșteșugarilor și ”Cea mai delicioasă prăjitură”!

in Actualitate by
Banner

Târgul Meșteșugarilor a fost și în acest an un punct de atracție în cadrul sărbătorii Zilele Cetății Târgoviște. Acesta a ajuns la cea de-a XX-a ediție și devine un eveniment emblematic pentru zilele orașului.

Sute de meșteri populari și-au expus produsele tradiționale pe tarabele amenajate în Parcul Chindia. În mijlocul meșteșugarilor au fost astăzi prezente și autoritățile locale, cum ar fi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city managerul orașului, Gabriel Boriga. Din partea Prefecturii Dâmbovița a fost prezent subprefectul Corneliu Sălișteanu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură.

Anul acesta au participat mai mulți meșteri față de anul trecut,   condițiile  fiind mult mai permisive. Astfel,  aproximativ 30 de meșteri, care provin din diverse zone etnografice ale României,  din Ardeal,  din Moldova, dar și din Dâmbovița, i-au bucurat pe trecători cu nelipsita turtă dulce și multe alte produse alimentare românești, dar și meșteșuguri tradiționale cât mai variate: ceramică, pielărie, țesături, bijuterii, icoane pe sticlă, lemn și obiecte de cult etc.

Dacă sunteți pasionați de creații artizanale, realizate cu multă muncă și migală, dacă vă plac produsele tradiționale lucrate manual, inclusiv cele vestimentare, „Târgul meșterilor populari”, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița în Parcul Chindia, reprezintă alegerea ideală.

Vă așteptăm!” , a transmis primarul Daniel Cristian Stan.

Următorul eveniment la care a participat executivul Primăriei Târgoviște a fost cel de la Clubul Pensionarilor, unde a fost organizat  concursul culinar „Cea mai bună” prăjitură. Primarul de la Târgoviște a fost unul dintre jurații întrecerii și a transmis că a degustat cu plăcere din preparatele pregătite de concurenți.

Astăzi, alături de colegii mei, am fost „jurat” într-un concurs foarte „dulce”, organizat la Clubul Pensionarilor! Pentru titlul de „Cea mai bună prăjitură” au concurat 14 preparate, unul mai bun ca altul!

Felicitări tuturor, cu mențiunea că mi-am mâncat porția de dulciuri pe  lună!” , a fost mesajul primarului Daniel Cristian Stan.

Banner