Daniel Blaga: e nevoie de acțiune rapidă în problema energiei

in Actualitate/Politică by
Banner

În mai multe țări din U.E. se discută deja despre ceea ce urmează în sezonul rece, căutându-se atent soluții și realizându-se planuri în funcție de diferite scenarii. Se vorbește deschis inclusiv despre raționalizări și economisire, chiar dacă idealul e ca nimeni să nu fie pus în acea situație. În România, beznă. PSD și PNL se ceartă pe portofoliul de la energie pentru a putea controla o poziție cheie de pe urma căreia s-ar putea profita de noua criză care stă să vină.

Primarii PSDNL nu par nici ei mai interesați de subiect, cerându-i primului ministru Ciucă, în urma întâlnirii cu acesta, asigurări cu privire la pensiile speciale, nu la situația celor pe care-i „păstoresc”. Azi, o nouă sesiune parlamentară a început iar problemele actuale nu doar că n-au fost rezolvate dar cei care conduc destinele României nu par că s-ar grăbi nicăieri.

De azi, o nouă luptă trebuie să înceapă. USR a depus formal moțiunea simplă împotriva ministrului energiei, așa cum a promis, însă e nevoie de decență de-acum și din partea PSDNL. Pentru că vara a trecut iar timpul trece.

Deschis, nu-mi rămâne decât să o spun: România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut. Într-un moment în care nimeni nu mai vinde energie pentru că nimeni nu are încredere că guvernul va și plăti diferența între prețul de piață și prețul plafonat, e nevoie de acțiune rapidă.

E nevoie ca Guvernul să genereze încredere în primul rând și să nu mai amâne luarea unor decizii. Soluții le-am oferit deja. De-acum e pur și simplu vorba despre a lăsa deoparte jocurile politice, în detrimentul spiritului civic. Vreau să cred că acesta din urmă nu s-a pierdut„, este de părere deputatul USR Daniel Blaga.

Sursa și foto: facebook Daniel Blaga

Distribuie pe
Banner