S-a turnat primul strat: după zeci de ani de ani de amânări, se asfaltează drumul care leagă stațiunea Peștera-Padina de restul lumii!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Dupa mai bine de 40 de ani, de când au fost avansate primele schițe ale ceea ce trebuia să fie o modernă stațiune montană, Consiliul Județean Dâmbovița rupe cercul vicios al amânărilor și justificării neputinței administrative, legând ce mai tânără stațiune turistică de interes național, Peștera-Padina, de restul lumii printr-un drum modernizat, asfaltat, menit să asigure accesul către una dintre cele mai pitorești zone montane din România!

DJ 714, care leagă Peștera-Padina de Bolboci (pe malul drept al lacului cu același nume) și care pe o porțiune de aproximativ 4,5 km nu era asfaltat, este singura cale de acces pe timp de iarnă, drumul de exploatare forestieră de pe malul stâng, aflat până nu de mult în administrarea Romsilva, fiind închis aproape jumătate din an.

După ani buni în care lipsa realei voințe politice, lipsa banilor, piedici birocratice și ”haiducia” blocării lucrărilor prin contestații aiuristice (adevărate războaie intre firme, cu victimă colaterală… cetățeanul!), CJ Dâmbovița a reușit să demareze lucrările la proiectul atât de mult așteptat. Urgența realizării unei căi de acces moderne către stațiunea din munte a fost pe deplin înțeleasă de conducerea CJD, astfel încât, în primăvară (imediat ce s-a putut lucra în zona montană), președintele Corneliu Ștefan a semnat ordinul de începere a lucrărilor, finanțatrea fiind asigurată din fondurile proprii ale județului.

Între timp, CJD a reușit să câștige un proiect finanțat prin Programul Național ”Anghel Saligny”, proiect care asigură finanțarea guvernamentală pentru restul lucrărilor.

Un amănunt care are și valoare de simbol: proiectul „??????????? ?? ??? ?????? ??????? – ?????? ??? ??????? – ?????? ??̆???????” a fost primul proiect al unui Consiliu Județean din țară pentru care a fost semnat contractual de finanțare!

Informația, de senzație în perspectiva eforturilor de dezvoltare a industriei ospitalității în zona de nord a județului, a fost furnizată chiar de artizanul acestui proiect, Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Primele fotografii ale drumului, asfaltat pentru prima dată în existența sa, oferă imaginea spectaculoasă a unei schimbări în care cei ce au visat la transformarea zonei într-o stațiune montană de top, nu mai credeau!

”????̆??, ?-? ?????? #?????? #????? ?? ?????? ?̂? ????? ?? ????? ??????? – ?????? ??? ??????? – ?????? ??̆???????!

Lucrările fac parte din proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, „??????????? ?? ??? ?????? ??????? – ?????? ??? ??????? – ?????? ??̆???????”.

De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute, ?̂???????̆ ?? ????????? ????????̆???, ?????̆????? ??????? ?̦? ???????????̦???, ????? ??????, am semnat și contractul de finanțare a acestor lucrări, valoarea sumei asigurate fiind de ?.???.??? ?? ???.

Totodată, mă bucur să vă anunț că, în paralel cu turnarea covorului asfaltic, se mai lucrează la consolidări, terasamente, dar și la parapeții de protecție.

??? ?????, ?? ??????? ??????̦???, ??? ???? ?,? ?? ?? ?????? ???????̆? ??????, ?????? ??? ?????, ?????? ??????????, ??? ?̦? ?????̦? ?̦? ???????????.

#ConsiliulJudețeanDâmbovița

(Președintele CJD, Corneliu Ștefan, via Facebook)

Banner