CS United Galaţi a cucerit Supercupa României la futsal

in Sport by
Banner

Partida cu Autobergamo Deva, găzduită de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a fost însă una deosebit de echilibrată, iar pentru stabilirea câştigătoarei a fost nevoie de lovituri de departajare! La finalul celor 40 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Eroul gălăţenilor a fost portarul Ionuţ Constantinescu, care la debutul în tricoul echipei United Galaţi, a parat două lovituri de departajare ale hunedorenilor! Decizia antrenorului-jucător Florin Ignat a fost una deosebit de inspirată. Autobergamo Deva avea 2-0 în momentul în care a decis intrarea lui Constantinescu între buturi! Acesta a apărat execuţiile lui Sergiu Gavrilă şi Cristian Matei, iar până la final gălăţenii nu au mai ratat!

Prima repriză a confruntării de la Odorheiu Secuiesc a stat sub semnul echlibrului. Bine aşezată în teren, cu veteranii Cristian şi Florin Matei în bună dispoziţie de joc, vicecampioana Autobergamo Deva a dat o replică neaşteptată gălăţenilor, care nu au putut să îşi pună în aplicare tactica. Deva a pasat inteligent şi a contraatacat periculos. Iulian Cojocaru şi Ovidiu Aramă i-au dat emoţii lui Petrişor Toniţă, care a avut câteva parade de efect. În cealaltă poartă, Voin şi Dinucuţă şi-au făcut şi ei datoria.

Finalul reprizei a fost unul încins. Cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, prin Robert Crişan. După doar câteva secunde, hunedorenii au beneficiat de o lovitură de la 10 metri, transformată impecabil de Cristian Matei.

La reluare cele două echipe s-au neutralizat reciproc. Gălăţenii au avut şi două minute de superioritate după eliminarea lui Ovidu Aramă (două cartonaşe galbene – primul din postura de rezervă), dar nu au concretizat dominarea.

În cele din urmă s-a ajuns la loteria loviturilor de departajare, unde debutantul Ionuţ Contstantinescu a făcut diferenţa! În mai, când CS United Galaţi câștiga titlul, Constantinescu, campion european la FIFA Football, se afla în tribună ca simplu suporter al echipei!

Banner