fbpx

Platformă de știri și opinii

Corneliu Ștefan, la Bazar TV: „PUZ-ul pentru stațiunea Peștera-Padina este finalizat!”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Pas important pentru turismul montan dâmbovițean: Consiliul Județean a finalizat PUZ-ul pentru Stațiunea Peștera-Padina. Urmează avizarea!

Informație importantă furnizată de președintele CJD, în premieră, la Bazar Tv: Planul Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina a fost finalizat! Președintele Ștefan a precizat că la începutul săptămânii viitoare PUZ-ul va fi trimis către instituțiile avizatoare. Corneliu Ștefan spune că ar mai putea dura două sau trei luni până când vor fi obținute toate avizele, procedura legală fiind destul de greoaie.

Nu puține au fost piedicile care s-au ivit în întocmirea Planului Urbanistic Zonal, a declarat președintele CJD, cea mai grea fiind „lupta” cu unii proprietarii de terenuri din zona montană.

Vă dau o veste în premieră. Săptămâna viitoare vom finaliza PUZ-ul, vorbim de un an de zile de PUZ, iar săptămâna viitoare, până pe 1 septembrie, marți sau miercuri, vom trimite către toate instituțiile avizatoare acest PUZ cu adrese de înaintare din partea Consiliului Județean pentru a lua toate avizele necesare PUZ-ului. Când  vom avea gata avizele, vom intra în ședință de Consiliu Județean și vom aproba Planul Urbanistic Zonal pentru zona montană.

Nu au fost demersuri ușoare, deoarece am avut de „luptat” cu proprietarii din munte. Unii au înțeles că acest proiect trebuie să meargă mai departe și chiar le mulțumesc pe această cale, alții nu au înțeles. Le-am explicat că acesta este proiectul, nu am stat la discuții și să ținem cont de nume, prenume sau instituții pe care le reprezentau ei. Pe noi ne interesează să se realizeze acest PUZ în zona montană și să dăm drumul odată la această investiție majoră.

PUZ-ul este finalizat, așteptăm avizele…va mai dura vreo două-trei luni, numai la Garda de Mediu durează 45 de zile, dar acestea sunt termenele legale, nu avem ce face. După care vom scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru cele trei pârtii de schi. Știm pe unde vin toate rețelele de apă, de canal, știm pe unde vin toate drumurile, deci avem  rețeaua de drum din munte, avem cu bulevard pe centru, cu drumurile de acces, absolut tot, PUZ-ul este finalizat” a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top