Gabriel Plăiașu: PNL, un partid fără lideri

in Actualitate/Politică by
Banner

Ca unul care s-a înscris în Partidul Național Liberal imediat după 1989, consider că mi-am câștigat dreptul să emit judecăți de valoare în ceea ce-l privește.

Stau să mă uit la tot ceea ce se întâmplă rău astăzi cu PNL pe scena politică din România și consider că totul pleacă de la o curentă criză de leadership.

Vorbim despre un partid venerabil care imediat după 1989 i-a avut ca lideri pe Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu-Quintus, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Crin Antonescu sau Ludovic Orban.

Ce avem astăzi?! După momentul penibil impus de Klaus Iohannis în septembrie 2021 – Cîțu, se trăiește astăzi comedia jalnică cu un pus în fruntea treburilor – Nicolae Ciucă!!

Lângă asemenea conducători nu se pot așeza decât „lideri” pe măsură. Adică vorbim despre Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Raluca Turcan sau Pavel Popescu. Cum poți să crezi că vreodată PNL va mai fi ce a fost? Oameni ridicoli în spațiul public și total lipsiți de anvergură electorală.

Lângă lideri veritabili pe care i-am enumerat mai sus – Câmpeanu, Quintus, Antonescu sau Orban – au crescut frumos generațiile următoare.

Astăzi, cu Klaus Iohannis la „butoane”, viitorul PNL sună groaznic. Asocierea cu PSD, impusă de la Cotroceni, va fi lovitura de grație. Faptul că indiferent de morală, liderii PNL au ales sp stea la guvernare alături de PSD va fi fatal.

Primarii PNL încă mai țin în viață acest partid, dar și ei sătui de promisiuni vor începe ușor, ușor să facă pasul în spate.

Mâna de conducători de la București care folosesc PNL pentru accesul la banii publici va îngropa definitiv partidul. Se vor bate probabil pe 60-65 de mandate de parlamentar în 2024 îngropând PNL. Dar lor le va fi bine.

N-au înțeles nimic din greșeala imensă din 2012 când au creat acel mamut electoral: USL. Din care a avut de câștigat doar PSD și care l-a generat pe Liviu Dragnea.

Cât s-au străduit liberalii să dea jos de la putere pe Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă? Și astăzi ce faci tu, PNL?! Intri iarăși în pat cu PSD numai din dorința de a sta la guvernare.

Mă întorc la titlu. Da, astăzi cea mai mare problemă a PNL este criza de lideri. Cu actuala conducere de mucava, oameni lipsiți de scrupule, oameni mărunți… PNL merge cu capul în zid.

Cu viteza luminii. Păcat. Mare păcat” scrie deputatul Forței Dreptei pe pagina personală de Facebook.

Banner