LIVE la Bazar TV: Conferință de presă… în nocturnă!

in Actualitate/Administrație/Sport by
Banner

Conferința, transmisă în direct de Bazar TV (vedeți înregistrarea AICI), a adus ultimele date legate de evoluția și stadiul lucrărilor la stadionul ”Eugen Popescu”. Proiectul, finanțat 100% din fondurile proprii ale municipalității, a trebuit să depășească o serie de piedici, unele aparent insurmontabile, care au culminat cu creșterea explozivă a prețurilor la materialele de construcții, din ultimele luni. Dar, pentru că există și o jumătate plină a paharului, norocul a făcut ca cele mai importante (și costisitoare!) componente metalice ale noii tribune, sa fi fost achiziționate înainte de valul scumpirilor. Chiar și în aceste condiții, față de estimările anterioare costurile vor crește, până la final, cu 10-15 milioane de lei!

În ciuda tuturor piedicilor ivite și a întârzierilor generate de acestea, lucrările evoluează acum în ritm susținut, ceea ce justifică declarațiile optimiste ale primarului Târgoviștei. Daniel Cristian Stan a dat asigurări că, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut de natură să blocheze investiția, în toamna acestui an stadionul va fi gata.

Pentru a stabili reperele stadiului actual al lucrărilor, preluăm informațiile furnizate de dl. Stan:

– lucrările efectuate până cum însumează aproape de 40.000.000 lei (din toamna anului 2019 și până acum)

– până la finalizare se vor mai cheltui 10-15 milioane de lei (în funcție de evoluția prețurilor la dotările și serviciile care urmează să fie achiziționate pentru finalizarea proiectului)

– tribuna veche este aproape gata, inclusiv cu instalații electrice, termice sau obiecte sanitare pe poziție, cu senzorii PSI și camerele de luat vederi pe poziție.

– față situația la 30 iunie (data precedentei conferințe de presă organizată la stadion) au fost hidroizolate toate gradenele, au fost montate 1000 de scaune (în total sunt montate 3100 de scaune, mai fiind de montat aproximativ 1000, care vor fi aduse luna aceasta, împreună cu cele de la tribuna nouă), s-au montat balustradele, au fost compartimentate toaletele, s-a finalizat sistemul de ventilație, s-a realizat acoperișul de la C8, s-au montat stâlpii de cărămidă unde vor fi poziționați turnicheții de acces.

– la tribuna nouă se lucrează în continuare la interioare, a fost executată șapa la parter, tot la parter au fost realizate instalațiile termice, sanitare și sistemul de ventilație în proporție de peste 90%, s-a finalizat casa liftului, s-au montat ușile și ferestrele, a început realizarea sistemului de casetare pentru tavan, a început realizarea termosistemului.

– în acest moment, sunt poziționate aproximativ 80% dintre gradene, urmând ca săptămâna viitoare să fie montată diferența, cu excepția zonei centrale aferente tribunei VIP și mass-media! Pe acestă tribună, mai este de montat acoperișul, iar până pe 15 august vor fi livrate și panourile speciale pentru închiderea etajului, unde compartimentările interioare de zidărie sunt deja realizate, lucrându-se la instalații.

– au fost puse în funcțiune tabelele de marcaj.

Cât privește aprecierile primarului urbei despre evoluția lucrărilor, îl putem cita chiar pe dl. Stan:

”Ca precizare de ansamblu, cred că progresele sunt notabile, iar perspectiva unui stadion nou este mai clară ca oricând și, indiferent de ceea ce susțin unii sau alții, fără aportul substanțial al Primăriei Târgoviște și al Consiliului Județean Dâmbovița în susținerea cheltuielilor FC Chindia, nu ar exista fotbal de performanță la Târgoviște!”

Deie Zeii fotbalului să aibă dreptate! Noi îi ținem pumnii!

FOTO: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.