Protecția socială, în atenția Guvernului. Marius Budăi: „Lucrăm la un nou pachet de măsuri”

in Actualitate/Politică/Social by
Banner

Guvernul are în vedere adoptarea unui nou set de măsuri care să ajute românii cu venituri mici să depășească cu bine criza creșterii explozive a prețurilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, cel care a anunțat noul pachet social, a dat asigurări că măsurile vizează toți cetățenii afectați de criză, nu doar pensionarii cu venituri mici.

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată. (…) Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic. 

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate. Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a anunțat ministrul Marius Budăi, potrivit Romania Tv.

Ministrul Budăi a mai spus că PSD nu ia în calcul tăieri de pensii sau salarii, scumpirile din ultima perioadă reprezentând o grea lovitură pentru toți românii.

Banner