PMP acuză Guvernul de ”lipsă totală de predictibilitate și respect față de mediul de afaceri!”

in Actualitate/Opinii/Politică/Social by
Banner

De astăzi, 1 august 2022, au intrat în vigoare o serie de modificări ale Codului Fiscal, printre care, cele mai contestate de mediul de afaceri ar fi supraimpozitarea contractelor part-time, anularea facilităţilor fiscale din domeniul construcţiilor, turismului şi agriculturii ș.a.m.d.

PMP critică măsurile considerate arbitrare și total ilogice, raportat la contextul actual și cere guvernanților să renunțe la atitudinea disprețuitoare față de mediul de afaceri.

”Modificările aduse Codului Fiscal arată o lipsă totală de predictibilitate și respect față de mediul de afaceri”, susțin popularii conduși de Eugen Tomac.

Fost ministru de Finanțe și vicepreședinte PMP, Ialomitianu Gheorghe, taxează din nou politica fiscală a coaliției.

“Anularea facilităților fiscale din domeniul construcţiilor, turismului şi agriculturii şi supraimpozitarea contractelor part-time vor avea ca efect dispariţia a mii de locuri de muncă şi închiderea multor firme. Din păcate, actuala guvernare nu a făcut un studiu de impact privind efectul acestor măsuri asupra mediului de afaceri şi nici nu a luat în considerare propunerile venite de la reprezentanţii acestuia. Singura motivaţie aflată în spatele acestor măsuri a fost angajamentul luat de Guvernul României prin PNRR. Totuşi, există posibilitatea evitării acestor măsuri deoarece, atât Comisia Europeană cât şi FMI, recomandă ţărilor membre să nu anuleze în mod abrupt facilităţile fiscale acordate mediului de afaceri şi populaţiei în timpul pandemiei pentru a evita intrarea în faliment a firmelor şi scăderea puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Intrarea intempestivă în vigoare a măsurilor fiscale amintite, care au ca efect creşterea impozitării, atestă o dată în plus incapacitatea coaliției PSD-PNL-UDMR de a respecta angajamentul făcut faţă de mediul de afaceri privind respectarea predictibilităţii legislaţiei fiscale, acuză PMP. Dacă pentru mediul de afaceri modificările vor constitui o nouă lovitură, potențial mortală pentru firmele deja subrzite de crizele din ultimii ani, pentru românii de rând efectele vor fi încă mai împovărătoare.

Afectaţi de criza sanitară, de creşterea preţurilor la energie electrică, gazele naturale şi carburanţi şi a majorării dobânzilor la credite, românii sunt, din nou, taxați fără milă de un stat incapabil să înțeleagă că rațiunea de a fi a Statului este de a asigura bunăstarea cetățenilor, nu invers!

În acest context, PMP solicită guvernanților să anuleze măsurile fiscale care produc efecte negative asupra firmelor şi populaţiei.

În ce măsură Guvernul este dispus să asculte vocile critice și apelul la rațiune, rămâne de văzut.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.