Andrei Tudora este noul președinte al TSD Dâmbovița

in Politică by
Banner

La Casa de Cultură a Sindicatelor Dâmbovița a fost găzduită Conferința Județeană de alegeri a Organizației de Tineret a Partidului Social Democrat. Andrei Tudora a fost ales  președinte pentru următorii patru ani și va conduce TSD Dâmbovița. Conferința a fost prezidată de coordonatorul interimar al TSD Dâmbovița, Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa.

La acest moment a luat parte și președintele PSD, Marcel Ciolacu, care este și președintele Camerei Deputaților. Totodată, au fost prezenți reprezentanți ai organizațiilor TSD de la nivel național.

Din partea PSD Dâmbovița au participat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, Ionuț Săvoiu – vicepreședinte PSD Dâmbovița și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Claudia Gilia – prefectul județului și președintele Organizației Femeilor Social Democrate, Luciana Cristea – vicepreședintele CJD, Antonel Jîjîie – vicepreședinte CJD, deputații Carmen Hoban și Marian Țachianu, Laurențiu Nicolaescu, președintele Fondului de Mediu, primari ai PSD, dar și consilieri județeni și consilieri locali ai PSD.

Au urmat și alocuțiuni din partea celor prezenți, de la nivel local și național.

Marcel Ciolacu le-a transmis să aibă încredere în echipa PSD Dâmbovița.

„Sunt foarte mândru de organizație, de Cornel, de voi toți. Sunt la prima conferință a TSD Dâmbovița… Vreau să-i mulțumesc lui Corneliu Ștefan pentru tot ceea ce a construit, dar mai ales pentru această echipă superbă pe care o aveți la Dâmbovița. Rostul seniorilor este de a crea un culoar pentru tineri, rostul seniorilor este de a face politici publice în principal pentru viitorul unei națiuni, rostul seniorilor este de a vă încuraja, dacă ați luat acest drum al politicii, și de a vă proteja.

Dumneavoastră față de ei nu aveți nicio obligație… Singura obligație este să faceți parte din echipă, să-i criticați, să cereți mai mult, dar să știți că cea mai mare calitate în politică este răbdarea, dar mai ales să nu ardeți etape… pentru că toate etapele au un rost (…) Trebuie să aveți încredere în această echipă și în Cornel Ștefan și să vă construiți carierele pe ceva solid. Nu cariera politică este mai importantă decât educația. Rostul nostru este să facem politici publice pentru tineret…  S-a dus vremea exemplelor proaste în PSD, vă rog frumos să aveți curajul de a avea atitudine și reacție a unor viitoare exemple în care lideri ai partidului,  dacă nu găsesc loc de parcare parchează pe trotuar.

Trebuie să fiți cu ochii pe organizația dumneavoastră, pentru că dacă ei greșesc și întorc lumea împotriva lor nu fac numai pe pielea lor, o fac pe viitorul vostru. Mulți dintre ei și-au terminat pâinea de mult, au considerat că sunt eterni. Fals! Nici eu nu sunt și vă promit astăzi, în fața TSD-ului, că o să rup acest șir de foști președinți ai Partidului Social Democrat care și-au făcut partid. Am început o carieră politică în PSD, după PSD… o să plec acasă.

Cred că și la nivel național viitorul președinte al PSD o să rupă lanțul președinților care și-au făcut partid și care se regăsesc acum în alte partide. Cred că cea mai mare mândrie este să faci parte din cel mai mare partid din România, partidul care a luat o decizie mai mult decât curajoasă, de a intra la guvernare într-o perioadă foarte complicată…..’’, a declarat, la Târgoviște, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Totodată, a vorbit și președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Am văzut în această seară spiritul TSD, am simțit spiritul TSD în această seară și cred că avem nevoie cu toții de o Organizație deschisă, vie, iar de aici, din această sală, din rândurile TSD, să plece următoarele figuri emblematice ale Organizației PSD Dâmbovița și ale organizației la nivel național. Cred că sunt singurul care poate să vorbească din suflet despre această Organizație. Nu întâmplător i-am invitat aici pe primari, parlamentari, consilieri locali, pe președintele Marcel Ciolacu, pentru că toți suntem colegi, iar cei care nu-și cunosc istoria nu au viitor. Sunt de 22 de ani în această organizație, am plecat de jos și nu mi-a fost rușine când am lipit afișe, când am mers cu găleata de aracet, nu mi-a fost rușine cânt am fost simplu membru la Tineret, nu mi-a fost rușine când am fost secretar general al Organizației TSD Dâmbovița, când președintele acestei Organizații era Leonardo Badea, astăzi viceguvernatorul României. Am candidat la funcția de președinte în anul 2010 și am spus în ultimii 12 ani că nu o să mai fie o Conferință TSD ca la acea vreme… Iată că tinerii de astăzi au fost în stare să facă o conferință mai puternică. Vreau să vă felicit pe toți pentru munca pe care o desfășurați în cadrul TSD, în fiecare localitate, și pentru ceea ce faceți alături de primarii noștri pe partea administrativă. O spun astăzi, în calitate de președinte al PSD Dâmbovița, cea mai frumoasă perioadă pe care am trăit-o în acest partid a fost aceea când am fost membru TSD. Bucurați-vă în fiecare zi de ceea ce faceți cu colegii și prietenii voștri pentru că nu o să vă mai întâlniți niciodată cu aceste vremuri. (…) Nu voi face niciodată ce au făcut seniorii în 2012… Nu o să mă bag niciodată peste Organizația TSD, nu o să impun niciodată Organizației TSD ce să facă în județul nostru… Vă rog să fiți tineri și să veniți cu idei noi, pentru că voi nu sunteți atât de virusați politic cum suntem noi cei de la seniori… Poate avem  momente în viață când și noi gândim foarte multe lucruri, din punct de vedere politic, dar nu putem să le facem… Voi sunteți cei care puteți să creați astăzi idei, și politice, pentru ceea ce facem noi în Dâmbovița și la nivel național.

Astăzi este o zi bună pentru TSD și PSD Dâmbovița. În ianuarie 2020 am avut o conferință la seniori, domnul președinte Marcel Ciolacu a fost în sală, și o spun cu toată responsabilitatea că a avut mână bună pentru Dâmbovița. Dacă în ianuarie nu aveam curajul, un curaj nebunesc la vremea respectivă, și nu mergeam până la capăt și nu făceam o schimbare la nivelul PSD Dâmbovița, astăzi PSD era în opoziție, astăzi făceam o conferință TSD în sala de jos de la partid, astăzi poate aveam doar 35-40 de primari, astăzi nu aveam jumătate plus unu din parlamentari, nu aveam Consiliul Județean, nu aveam Primăria Târgoviște, nu aveam cei mai mulți aleși locali din județ. Am jucat în echipă și așa voi juca toată viața. Îi mulțumesc președintelui Marcel Ciolacu pentru că a crezut în echipa de la Dâmbovița.

Noi seniorii niciodată nu o să ne băgăm peste voi, cei de la TSD. Din partea noastră aveți tot sprijinul. Vă provoc ca în 2024, și eu vă sprijin cu toate forțele, să avem cel puțin 200 de consilieri locali din rândurile TSD, să avem un număr dublu de primari de la TSD, un număr dublu de viceprimari, un număr dublu de consilieri județeni și, de ce nu, de la TSD să plece cel puțin un parlamentar.

L-am cunoscut pe Andrei Tudora acum 3 ani, nu am fost nici coleg cu el, nici prieten, dar m-a convins puterea lui de muncă și nu în ultimul rând că „și-a dorit”, este cel mai important lucru în politică ca în primul rând să-ți dorești… A venit alături de noi, a muncit și, vă spun, că aveți un om pe care vă puteți baza pentru a putea atinge provocarea pe care am lansat-o. Nu trebuie să ne fie rușine, suntem cea mai puternică organizație politică din județul Dâmbovița și de la nivel național și asta datorită muncii pe care o depunem cu toții în fiecare localitate din județul nostru… (…) Dumnezeu să ne dea gândul cel bun. Doamne ajută! Mult succes noii echipe”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.