Modernizarea DN 7 ar putea începe anul acesta

in Politică by
Banner

Vești încurajatoare venite de la secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Ionuț Săvoiu! Proiectul pentru Drumul Național 7 ar putea intra în faza de execuție până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de către Ionuț Săvoiu, în emisiunea „Punctul pe I”, de la Bazar Tv.

Acesta a mai precizat că investiția este în fază de proiectare și urmează să se depună documentele pentru obținerea avizelor de la Apele Române și de la Mediu, pentru utilități. Săvoiu a mai declarat în studioul Bazar Tv că procedurile de expropriere au fost făcute în mare măsură, astfel, nu ar mai trebuie să fie multe obstacole pentru a putea fi dat startul lucrărilor de execuție. Nu în ultimul rând, fostul parlamentar a vorbit și despre cauzele pentru care acest proiect a tot fost decalat de-a lungul timpului, precizând că și la această oră sunt studii de fezabilitate care își așteaptă aprobarea.

Despre DN 7 pot să vă spun că a fost depusă scrisoare de garanție. Este în fază de proiectare, chiar am discutat cu proiectantul zilele trecute să-l întreb care este situația. Urmează să depună pentru avizul de la Apele Române și pentru avizul de mediu. Este un exercițiu care necesită concentrare. Acum, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. Odată ce proiectul va fi finalizat, se poate depune documentația pentru autorizarea construcției.

Acest proiect va intra în execuție cred eu anul acesta, dacă lucrurile merg normal. Aș spune înainte de venirea iernii. Sincer, eu nu cred că ar avea ce să mai intervină pentru întârzia startul lucrărilor pentru acest proiect. Bineînțeles, va fi nevoie de niște documentații care trebuie depuse la termen. Exproprierile sunt deja făcute, acolo unde a fost necesar, în mare parte pot să spun, au mai rămas câteva, așa că nu văd vreun risc. Constructorul nu are decât să rezolve problemele punctuale, atât. Singura problemă care a fost și care a decalat lucrările, a fost neaprobarea studiului de fezabilitate. Cum județul nostru a fost „văduvit” , acest proiect a rămas în urmă.

Sunt studii de fezabilitate care de aproximativ un an își așteaptă aprobările pentru legătura de la autostradă, prin Potlogi, între Odobești și Pitaru, către intrarea la Renault. Va fi un drum nou, va fi un drum nou prin câmp. Se lucrează la studiul de fezabilitate, care dă perspectiva licitării acestui proiect. El este în planul investițional, trebuie să-și urmeze cursul. Chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire cu directorul tehnic al Companiei Naționale pentru Investiții, în ideea de a fi urgentate puțin lucrurile și să poată fi cât mai repede licitat, a declarat secretarul de stat, Ionuț Săvoiu.

Banner

1 Comment

  1. din cele două articole cu interviul lui Săvoiu, rețin că… „modernizarea DN 7 ar putea începe anul acesta” și „în toamna anului viitor pot începe lucrările la DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia”…
    prea multe condiționări, prea multe semne de întrebare, prea multă logoree de prostit boborul – e limpede că vor mai trece niște alegeri și noi rămînem tot ca proștii
    un inginer nu se prezintă așa, dar cocoțat politician… „e uşor a scrie versuri / când nimic nu ai a spune” – Eminescu, „Criticilor mei” – ca să fiu elegant
    întoarce-te la meserie, Săvoiule, că nu-i de tine troaca asta! 🙁

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.