fbpx

Platformă de știri și opinii

Ionuț Săvoiu, la Bazar Tv: „În toamna anului viitor pot începe lucrările la DN 71 Bâldana – Târgoviște –  Sinaia”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea sectorului doi al Drumului Național DN 71, care face legătura între localitățile Bâldana – Târgoviște – Sinaia, a fost scos la licitație de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prezent în emisiunea „Punctul pe i” , la Bazar Tv, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a transmis că în cel mai optimist scenariu, primele lucrări la tronsonul de drum Bâldana – Târgoviște – Sinaia vor debuta în toamna anului 2023.  Săvoiu a mai precizat că până acum, această investiție de anvergură s-a lovit de multe obstacole, dar de această dată este optimist că lucrurile se vor desfășura într-un mod firesc.

În ceea ce privește proiectul pentru DN 71. După cum bine știți, săptămâna trecută a fost relansat caietul de sarcini, care a fost revizuit. De asemenea, a fost revizuit și bugetul, a fost revizuit termenul, a fost revizuită logica investiției, fiind secționată în trei sectoare, ca să se poată obțină autorizații distincte și să se poată lucra în paralel, atât la documentația tehnică, cât și la autorizație, și, de ce nu, și urmărirea contractului poate fi făcut pe trei secțiuni.

De această dată va fi un proiect ofertant, sper să nu fiu contrazis de realitate și de aceea promovez această investiție, ca să existe ofertanți, pentru a nu mai întâmpina dificultățile pe care le-am avut până acum. Estimarea mea este că în septembrie vor fi depuse ofertele, va dura minim șase luni evaluarea, dacă nu vor fi contestații. Cel mai optimist termen pentru începerea lucrărilor ar fi undeva în toamna anului 2023. Pe ceea ce înseamnă tronsonul Bâldana – Târgoviște, dacă vom avea un scenariu firesc, proiectarea este va fi un an, iar dacă proiectarea funcționează, tot în toamna anului următor vom avea utilajele în teren” , a declarat Ionuț Săvoiu, în direct la Bazar Tv.

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top