Performanța în educație, premiată de Primăria Târgoviște

in Educație by
Banner

La Cinematograful Independența din Târgoviște s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Galei performanței în educația târgovișteană, un eveniment special, organizat în fiecare an de administrația publică locală.

În cadrul acestui eveniment au fost premiați 199 de profesori și elevi din Târgoviște, care au obținut în acest an școlar rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile naționale.

La festivitatea de premiere au participat:  primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, City Managerul Gabriel Boriga, inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu, prefectul județului Claudia Gilia, parlamentarul Carmen Holban. Pe rând, aceștia au avut câte un mesaj de transmis.

Primul mesaj a fost al gazdei evenimentului, primarul Daniel Cristian Stan.

 „Este un eveniment la care noi, cei din administrația locală târgovișteană, ținem foarte mult. Este ediția numărul 6 a unui eveniment în care celebrăm excelența în educație, prin care oferim aprecierea noastră celor care fac cinste municipiului Târgoviște, educației târgoviștene deopotrivă, copii, profesori, părinți, pentru că, deși formal, părinții nu primesc premii, să știți că de fiecare dată când înmânăm un premiu aprecierea și recunoștința noastră se îndreaptă și către părinți. Vă mulțumim foarte mult pentru ceea ce ați făcut, pentru ceea ce faceți și, mai ales, pentru faptul că ne oferiți un sentiment foarte stabil de încredere în viitor.

Dați-mi voie să mulțumesc pentru prezența la această Gală doamnei prefect, Claudia Gilia, doamnei deputat Carmen Holban, domnului subprefect Corneliu Sălișteanu, domnului secretar general al județului, Dan Popa, doamnei inspector școlar general, Nicolaescu Ileana, domnului inspector școlar general adjunct, Alexandru Mitru, domnului inspector școlar general adjunct, Dan Tică, care este și consilier local. De asemenea vreau să le mulțumesc consilierilor locali prezenți la această Gală, colegilor mei din administrația locală târgovișteană și Orchestrei Simfonice pentru Tineret „Andante” pentru spectacolul extraordinar pe care ni l-a oferit.

Avem aproape 199 de copii și profesori care urmează să primească un semn al aprecierii noastre, alături, bineînțeles, de mulțumirile pe care noi le transmitem, pentru că fără o echipă unitară, o echipă puternică, formată din administrația locală târgovișteană, mediul educațional, profesori, elevi, părinți, conducători ai unităților de învățământ, cărora vreau de asemenea să le mulțumesc, asemenea rezultate nu pot apărea. Dar mai este un ingredient foarte important care este în spatele oricărei realizări, și anume munca. În spatele oricărui rezultat este foarte foarte multă muncă, perseverență, sute de ore de studiu, de antrenamente, în cazul sportivilor, iar la final, bineînțeles, rezultatele nu întârzie să apară.

Următorul mesaj a fost al Claudia Gilia, prefect al județului Dâmbovița.

Pentru mine, ziua de astăzi, în calitate de profesor, este o mare bucurie, chiar dacă nu sunt profesorul acestor elevi, de fiecare dată când un copil, un tânăr obține rezultate, indiferent de unde este el, pentru mine, ca profesor, ca om, înseamnă o mare bucurie. Nu puteați să fiți aici decât în urma unui efort consistent, a unei munci îndelungate, a unei pasiuni pe care o aveți pentru disciplina sau sportul pe care îl practicați și, pentru toate aceste lucruri, eu vreau să vă felicit. Vreau să-i felicit de asemenea pe profesorii care vă îndrumă, pentru că sigur au pus acolo foarte multă muncă, au pus foarte multă dăruire, foarte multă răbdare, pentru a ajunge la aceste rezultate. Felicitările mele și pentru părinți, cărora sunt sigură că le este ușor să vă vină în ajutor, dar o fac cu tot sufletul pentru că la final rezultatele s-au văzut. Am spus întotdeauna că educația, pentru societate, este foarte importantă. Cu cât gradul de performanță, gradul crescut al educației fiecărui om din societate este mai ridicat, cu atât societatea este mai dezvoltată. De aceea este astăzi un moment de bucurie pentru noi toți, pentru performanțele dumneavoastră, ale elevilor, profesorilor și părinților din municipiul Târgoviște. Vreau să mulțumesc și administrației municipiului, colegilor din conducerea Primăriei, pentru că se gândesc la dumneavoastră, dragilor, pentru că și prin acest gest pe care

îl fac astăzi pun o cărămidă la ceea ce înseamnă construcția solidă a municipiului nostru. Vă doresc astăzi să vă bucurați, vă doresc o vacanță minunată și să țineți steagul sus și să continuați performanța și anul viitor.

Și deputatul Carmen Holban a transmis un mesaj.

Sunt emoționată pentru că astăzi sunt aici, alături de dumneavoastră, într-o Gală a performanțelor. De fiecare dată mă întrebam: ce reprezintă un copil? Acum câteva minute mi-am dat seama. Un copil reprezintă o oglindă, este oglinda familiei, este oglinda școlii din care face parte, este oglinda profesorilor și, de ce nu, este oglinda acestui oraș. Am peste 50 de ani și mi-am dat seama că două lucruri sunt extrem de importante în viața unui copil: rădăcina, care este extrem de importantă, dar și aripile, iar astăzi copiii au demonstrat că au aripi cu care pot zbura către viitor. Viitorul lor este minunat! Urez succes acestor copii și mulțumesc profesorilor, care au depus efortul ca acești copii să fie astăzi aici, în această Gală. Felicit Primăria Târgoviște pentru cea de-a șasea ediție a Galei, felicit consilierii locali, felicit familiile și urez tuturor succes în continuare.”

De asemenea, Ileana Nicolaescu, inspector școlar general, i-a felicitat pe elevii pentru rezultatele obținute și a mulțumit administrației publice locale pentru organizarea evenimentului.

Iată, astăzi, asistăm la un moment în care conceptul „starea de bine” își găsește expresia: Gala performanței în educația târgovișteană. Cu siguranță toți cei prezenți la această Gală își

vor aminti cu plăcere de aceste momente, de starea de bine, de performanța celebrată astăzi. Și, nu uitați, dragi elevi, voi ați demonstrat, sprijiniți de cadrele didactice, cărora le mulțumesc, de părinți, că performanța se poate obține însă ceea ce ați obținut, pe viitor, trebuie să redați societății. Aceasta este menirea noastră, a tuturor. Sun onorată să particip la acest eveniment și aș vrea să mulțumesc sprijinului pe care Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Local Municipal îl acordă educației. Felicitări tuturor!

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior
Distribuie pe
Banner