Trei zile de caniculă pentru județul Dâmbovița! Ce măsuri a luat Prefectura

in Actualitate by
Banner

Meteorologii au anunțat cel puțin trei zile de foc, cu temperaturi infernale. Acest val de vreme caldă au pus pe jar autoritățile județene. În cadrul unei conferințe de presă, prefectul Claudia Gilia, a anunțat că au fost mobilizate toate instituțiile de alertă pentru a interveni în caz de nevoie.

De asemenea, în municipiul Târgoviște, au fost instalate două puncte de prim ajutor,  în Piața 1 Mai și în Piața Tricolorului. În aceste vor fi voluntari ai Crucii Roșii, care vor distribui apă rece de la dozator,  vor fi făcute intervenții de tipul măsurarea tensiunii arteriale, consilierea în ceea ce privește comportamentul în cazul de caniculă, dar și alte intervenții dacă este cazul.  Prefectul a anunțat că vor mai fi deschise alte două puncte de prim ajutor în Piața Bucegi și în Piața doi Brazi. Nu în ultimul rând, Prefectura Dâmbovița a transmis către UAT-urile din județ un plan de măsuri pe care trebuie să-l respecte în perioada zilelor de caniculă.

Așa cum ați observat, avem și o avertizare meteorologică care a venit din partea Administrației Naționale de Meteorologie și în zilele de 29, 30 iunie și 1 iulie, vom avea cod galben și ulterior se va transforma în cod portocaliu. Temperaturile vor înregistra creșteri semnificative. Se va ajunge până la 38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat.

De aceea, Instituția Prefectului Dâmbovița a luat o serie de demersuri pentru a se lua toate măsurile împotriva caniculei. În primul rând, în ședința Colegiului Prefectural, a fost aprobat un plan de măsuri pentru prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei și secetei, precum și a altor fenomene meteo periculoase ce se pot produce în această perioadă pe teritoriul județului Dâmbovița. Toate aceste măsuri se regăsesc pe site-ul Instituției Prefectului Dâmbovița.

De asemenea, ele au fost transmise către toate UAT-urile județului Dâmbovița. Totodată, în această săptămână am avut o întâlnire de lucru cu o serie de autorități, care au atribuții în domeniu și care vin în sprijinul cetățenilor în această perioadă de caniculă, și anume, Crucea Roșie, Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița, ISU Dâmbovița, ITM Dâmbovița, DSP Dâmbovița și DSVSA Dâmbovița. Împreună cu acestea, am stabilit o serie de măsuri operative pentru a veni în sprijinul cetățenilor dâmbovițeni.

Permiteți-mi să vă spun câteva dintre ele, și anume: Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița vine în sprijinul cetățenilor, care se află în municipiul Târgoviște. În aceste zile, sunt instalate două puncte de prim ajutor în zona Piața 1 Mai și în Piața Tricolorului. Vreau să menționez că în Piața 1 Mai, în colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță se află și o mașină de ambulanță. Este o zonă foarte circulată și am vrut să ne asigurăm că nu există nici un fel de probleme și putem să venim în sprijinul cetățenilor dâmbovițeni. În aceste două centre de prim ajutor vor fi voluntari ai Crucii Roșii, în aceste zile, în intervalul orar 11:00 – 17:00.

În aceste locații, va fi distribuită apă rece de la dozator. Vor fi făcute intervenții de tipul măsurarea unei tensiuni arteriale, consilierea în ceea ce privește comportamentul în cazul de caniculă, dar și intervenții dacă este cazul, prin această colaborare pe care am stabilit-o cu Serviciul Județean de Ambulanță pentru a beneficia de tot suportul. Nu în ultimul rând, vreau să mai precizez că vor exista două puncte în alte două piețe importante, în Piața Bucegi și în Piața Doi Brazi, unde vom găsi de asemenea puncte ale Crucii Roșii

Banner