Avertisment ANAF: Atenție la hackeri!

in Actualitate by
Banner

O nouă înșelătorie pusă la cale de infractorii cibernetici poate produce pagube serioase utilizatorilor neavizați și neatenți!

Avertismentul a fost lansat de Administrația Județeană a Finanțelor publice, care cere contribuabililor să trateze cu maximă atenție mesajele pe care le primesc și care, la o primă vedere, par a fi transmise de ANAF.

Mesajele false, transmise în numele ANAF, prin care sunt anunțați că au plăți fiscale restante, sunt, de fapt, adevărate capcane pentru cei care tratează superficial aceste emailuri. De fapt, mesajele sunt însoțite de fișiere sau link-uri pe care destinatarii sunt îndemnați să le acceseze, ceea deschide larg ușa hoților de date personale sau confidențiale.

Prin astfel de metode, infractorii pot intra în posesia datelor despre conturi, parole de acces sau altele de acest gen, fiind primul pas către crearea unui prejudiciu potențial serios.

”Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, este îndemnul ANAF pentru contribuabilii vizați de astfel de înșelătorii

SURSA: Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița

Banner