BAC 2022: Peste 2.800 de candidați din Dâmbovița sunt așteptați la proba scrisă la Limba și literatura română

in Educație by
Banner

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), 2895 de candidați din Dâmbovița  sunt așteptați luni, 20 iunie, la prima probă din cadru sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2022.  Examenul se va desfășura în 13 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 7:30 – 8:30.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Marți, 21 iunie 2022, se va desfășura proba E.c) – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 22 iunie 2022, se va desfășura proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării

După susținerea probelor scrise, calendarul desfășurării examenului național de bacalaureat este următorul:

27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

28 – 30 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;

01 iulie 2022 – afișarea rezultatelor finale.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Banner