Dascăli de la Grădinița ”Rază de Soare” angrenați în proiecte Erasmus+

in Actualitate by
Banner

ACTIVITATE TRANSNAȚIONALĂ DE ÎNVĂȚARE/ PREDARE/ FORMARE ÎN CADRUL PROIECTULUI DE SCHIMB INTERȘCOLAR2020-1-UK01-KA229-079263_6, OPEN MINDS@INCLUDE.NET-CREATIVE PEDAGOGIES, GLOBAL COMPETENCIES FOR INCLUSION

În perioada 17-19 Mai 2022, patru cadre didactice din Grădinița cu P.P. ”Rază de Soare” Târgoviște au participat în Turku, Finlanda, în cadrul Kindergarten Mukulax co, la  a treia activitate transnațională de învățare/ predare/ formare din cadrul proiectului de schimb interșcolar ERASMUS+, OPEN MINDS @ INCLUDE.NET: PEDAGOGIES, GLOBAL COMPETENCIES FOR INCLUSION, cu perioadă de implementare între 01.09.2020-31.08.2023. Instituțiile școlare implicate în derularea acestui proiect sunt:

  • Marea Britanie-  Poplars Farm Primary School
  • Grecia- 1o PIRAMATIKO DIMOTIKO SHOLIO ALEXANDROUPOLIS
  • Finlanda – Kindergarten Mukulax co
  • România – Grădinița cu PP Rază de Soare Târgoviște
  • Turcia-  Lamia Karer Ortaokulu

Proiectul de schimb interșcolar ERASMUS+, OPEN MINDS @ INCLUDE.NET: PEDAGOGIES, GLOBAL COMPETENCIES FOR INCLUSION își propune dezvoltarea profesională continuă de calitate a cadrelor didactice prin trainig-uri furnizate de experți naționali, implementarea acestora în școlile partenere, evaluând  impactul în toate țările. Această formare va susține planurile de dezvoltare școlară și prioritățile naționale, va trebui să fie ancorată în cercetarea educațională actuală la nivel mondial, cu educație creativă și arte ca factori principali.

Programul activității transnaționale din Finlanda a fost constituit dintr-o serie de sesiuni de formare și workshop-uri furnizate de profesorii din grădinița finlandeză pe baza bunelor practici în dezvoltarea socio-emoțională prin activități de teatru și outdoor. Profesorii au participat la atelierul de formare furnizat de Minna Lappalainen expertul și creatorul abordării pedagogice LAULAU SONGDRAWING, o îmbinare de activități antrenante bazate pe artă, în care desenele sunt evocate cu cântece vesele și învățarea este susținută de un proces creativ holistic. Pe lângă cântat și desenat, metoda Laulau îi invită pe copii să se concentreze, să comunice și să coopereze, dezvoltându-le abilitățile lingvistice, socio-emoționale și creativitatea. Metoda Laulau îi ajută în mod eficient și pe copiii care au dificultăți în învățare sau în exprimare.

  • Programul activității transnaționale de învățare/ predare/ formare a cuprins și vizitarea Mukulax “Kähäri” urmată de o excursie, cu preșcolarii, în pădurea din apropiere, cât și a obiectivelor curturale-istorice din zona Turku.

Au fost planificate următoarele activități și sarcini ale proiectului,  profesorii participanți și toți membrii echipei de proiect din fiecare instituție școlară vor proiecta și structura activități pe baza metodelor/abordărilor pedagogice noi  învățate, care vor fi aplicate la grupă/clasă  și ulterior  vor încărcate în twinspace-ul proiectului OPEN MINDS@INCLUDE.NET, constituind resurse educaționale pentru profesorii români dar și europeni.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

Responsabil proiect, Ciulei Florentina

Banner