Platformă de știri și opinii

Fostul prim-ministru Theodor Stolojan, în prim-plan, la ceremoniile de aniversare a trei decenii de existență a Universității „Valahia”

in Actualitate/Educație by
Banner

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a sărbătorit, în primele zile ale lunii iunie 2022, 30 de ani de la înființarea instituției de învățământ.

Universitatea „Valahia” din Târgoviște este o instituţie care a plecat la drum, în 1992, cu două specializări şi care are astăzi o ofertă educaţională care cuprinde 40 de programe de studii universitare de licenţă, 39 de programe de studii universitare de master si 6 domenii de doctorat. De asemenea, universitatea târgovișteană are un Institut de Cercetare Știinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, dotat la standarde europene, cu realizări deosebite la nivel mondial. Toate acestea nu ar fi putut fi realizate dacă, în 1992, prim-ministrul de acea vreme, Theodor Stolojan nu ar fi semnat, din această calitate, actul de înființare a Universitații „Valahia”.

La cermoniile de aniversare a trei decenii de existență a universității târgoviștene, unul dintre cei mai importanți inivitați a fost chiar Theodor Stolojan.

„O diplomă de recunoaștere pentru eforturile depuse și contribuția la întemeierea universității, prin semnarea Hotărârii de Guvern nr. 288/ 1992, a primit domnul Theodor Stolojan, fost prim-ministru al României, care a rememorat, cu emoție, momente și trăiri de la înființarea universității.”

Au transmis reprezenzentanții Universitații „Valahia”.

De asemenea, în programul de ceremonii dedicat aniversării celor trei decenii de existență a Univesității „Valahia” a avut loc și lansarea de carte a domnului Theodor Stolojan, intitulată „Decizii, controverse, mituri în economie și politică 1961-1920”.

<<Cartea „Decizii, controverse, mituri în economie și politică:1961-2020”, publicată de către d-l Theodor Stolojan în anul 2020 la prestigioasa Editură a Academiei Române, este o lucrare autobiografică, rezultat al experienței și expertizei didactice, economice și politice a autorului, contemporan cu perioada analizată în lucrare.

În lucrarea structurată pe 11 capitole, autorul face o incursiune în mediul economic și politic din perioada analizată din perspectiva propriei experiențe, cu abilitatea unui fin observator și analist al mediului economic și politic românesc.

Structura lucrării abordează din punct de vedere economic și politic trei planuri (trecut, prezent și viitor) și oferă o perspectivă a evenimentelor istoriei recente a economiei românești, văzute prin prisma „unei personalități marcante a tării, situată constant, foarte mult timp, conform cercetărilor sociologice, în top 5 persoane publice, care au marcat profund evoluțiile economice și politice din România democrată în ultimii 30 de ani.>>

A precizat într-o recenzie a volumului ce a precedat lansarea oficială, de la Universitatea „Valahia”, conf.univ.dr. habil. Mircea Constantin DUICĂ de la Universitatea „Valahia” din Targoviște.

La lansarea de carte, alături de autor, au fost prezenți zeci de studenți ai universitații târgoviștene. De asemenea și numeroase cadre didactice de Universitatea „Valahia”.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top