fbpx

Platformă de știri și opinii

xe tải chenglong 9 tấn

Târgoviște – Reabilitare rutieră pe „Calea București”, printr-un program finanțat prin PJDL

in Actualitate/Administrație by
Banner

Alături de alte 34 de UAT-uri din Dâmbovița, municipiul Târgoviște va beneficia, în 2022, de finanțare din partea CJ Dâmbovița, pentru un proiect în care se are în vedere dezvoltarea locală a comunității. Este vorba despre reabilitarea străzii „Calea București”, o arteră importantă din oraș, iar proiectul este finanțat, în comun, de Primaria Târgoviște și CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL).

Sursa foto articol- Cristian Daniel Stan/ Facebook

„Intrarea în Târgoviște dinspre municipiul București, reabilitată și modernizată!

Astfel, a fost aprobată investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București din Municipiul Târgoviște”, o arteră rutieră care înregistrează valori importante de trafic, inclusiv trafic greu.Este avut în vedere segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Vor fi intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, va fi refăcută canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile.Valoarea totală a proiectului este de 13.727.641,24 lei T.V.A. inclus, din care suma de 9.509.627,21 lei, cu T.V.A, va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4.218.014,03 lei, cu T.V.A, este asigurată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, Subprogramul 4 -Construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri județene, drumuri comunale și alte categorii de drumuri de interes local situate pe raza administrativ-teritorială a localităților.

Mulțumiri deosebite domnului Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru sprijinul constant acordat comunității târgoviștene, materializat inclusiv în cadrul prezentei investiții!

A anunțat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top