fbpx

Platformă de știri și opinii

Măsuri speciale în Dâmbovița, în urma anunțului de cod portocaliu de furtună. Hotărârea CJSU

in Actualitate/Utile by
Banner

Autoritațile dâmbovițene au reacționat, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în urma anunțului meteorologilor ce au prognozat că furtuni foarte puternice (cod portocaliu) vor lovi județul Dâmbovița, în perioda 29-30 mai.

CJSU Dâmbovița a anunțat că:

HOTĂRÂRE:
Art. 1. – (1) Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița aprobă măsurile necesar a fi luate, având în vedere avertizările emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Dâmbovița.
(2) Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin componentele sale şi/sau în cooperare cu organismele de specialitate, execută acţiuni de răspuns după producerea unor situații de urgență asociate riscurilor Furtuni-Viscol-Grindină.
(3) Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, ca urmare a manifestării riscurilor prognozate, de către instituțiile cu atribuții în gestionarea riscului prognozat și CLSU, se stabilesc următoarele măsuri:
a) instituirea serviciului de permanență pe toată perioada supusă avertizării Cod Portocaliu, la sediul instituțiilor cu responsabilități și la cel al unităților administrativteritoriale din județul Dâmbovița pentru monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice, cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util;

b) la sediul ISU Dâmbovița se activează Grupa Operativă cu personal propriu, conform procedurilor interne;
c) asigurarea fluxului informațional-decizional și informarea cu celeritate a Grupei operative constituită la ISU Dâmbovița asupra evoluției și efectelor fenomenelor hidrometerologice prin transmiterea urgentă a rapoartelor operative;
d) situațiile de urgență ce impun intrvenția imediată a structurilor specializate se anunță prin SNAU 112;
e) prin grija ISU Dâmbovița se vor emite mesaje Ro-Alert în cazul avertizărilor nowcasting de Cod Roșu și, în situațiile care se impune, la cele Cod Portocaliu.
Art. 2. – Structurile nominalizate la art. 1, alin. (2) sunt precizate în Ordinul
prefectului județului Dâmbovița nr. 95/01.04.2022.
Art. 3. – Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentruSituații de Urgență Dâmbovița, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, prezenta hotărâre se publică pe site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Dâmboviţa şi se transmite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița și Comitetelor locale pentru situații de urgență din județul Dâmbovița, spre însușire și punere în aplicare, la ordin/solicitare/nevoie, în funcție de evoluția situației operative din județul Dâmbovița.

Pentru documentul integral, click descarcă, mai jos:

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top