fbpx

Platformă de știri și opinii

CJ Dâmbovița, participare la „Târgul European al Castelelor”, ce are loc la Hunedoara

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Județul Dâmbovița va fi reprezentat, în acest an, la un eveniment unic în România. Este vorba despre Târgul European al Castelelor, o manifestare ce are loc la Hunedoara, prin care se promovează castele din întreaga Europă.

„Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, este prezent, în perioada 27 – 28 mai 2022, la Târgul European al Castelelor, ediţia a VII-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, eveniment unic în România, care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

         În cele două zile de târg, vizitatorii standului Consiliului Judeţean Dâmboviţa vor afla informații despre atracțiile turistice din judeţ și posibilitățile de petrecere a timpului liber. Printre obiectivele promovate, se numără muzeele şi casele memoriale din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, și anume: Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Peştera Ialomiţei, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti etc.

         În cadrul evenimentului, publicului participant îi vor fi distribuite materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Au transmis reprezentanții CJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top