Platformă de știri și opinii

Sistem de iluminat public ultramodern, la Târgoviște. S-au făcut deja probele finale

in Actualitate/Administrație by
Banner

La Târgoviște va funcționa unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public din țară. Proiectul, intitulat „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE” , a fost implementat de administrația locală târgovișteană și a beneficiar de finanțare de aproximativ 22 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile.

În cadrul proiectului au fost amplasate aproximativ 3100 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED. De asemenea, așa numitul sistem de telegestiune, prin care este controlată intensitatea luminoasă a corpurilor de iluminat, face parte din proiectul ce este aproape de momentul finalizării. Au fost efectuate ultimele teste de funcționare, au anunțat reprezentanții Primăriei Târgoviște.

Sursa foto articol- Cristian Daniel Stan/ Facebook

Noaptea trecută (n.red. : 11-12 mai 2022), au fost realizate probe ale noului sistem de telegestiune (fiecare corp de iluminat poate fi pornit/oprit/reglat ca și intensitate luminoasă în mod separat și pe paliere orare, reglarea fluxului luminos poate fi realizată pe grupuri de corpuri de iluminat – pe străzi sau zone -,etc.

De remarcat faptul că, în cadrul proiectului, au fost montate 3.137 de corpuri noi de iluminat, s-a extins rețeaua publică și s-au realizat sisteme suplimentare independente, pe bază de panouri fotovoltaice, de creștere a intensității luminoase la nivelul trecerilor de pietoni.

A anunțat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top