Peisaj post-apocaliptic la Șelaru: sub nasul autorităților, gunoiul este aruncat pe câmp!

in Actualitate/Administrație by
Banner

Ca într-un veritabil film de ficțiune, având drept subiect supraviețuitorii unei apocalipse globale, câmpurile din vecinătatea satelor comunei Șelaru sunt năpădite de gunoaie.

Deși Dâmbovița a fost, ani buni, județ pilot în colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, beneficiind și de finanțare nerambursabilă de multe milioane de euro pentru acest proiect și în ciuda faptului că proiectul ISPA în cauză a transformat radical județul din această perspectivă, mai sunt locuri unde indolența, nepăsarea sau pur și simplu inabilitatea administrativă zădărnicesc eforturile menite a proteja mediul înconjurător.

Fost primar al comunei Șelaru, în prezent membru al Consiliului Local, ing. Florian Duțică ne-a semnalat o situație deloc roză în ceea ce privește managementul deșeurilor în comună. Un clip video și o serie de fotografii realizate la ”locul faptei” arată cât de puțin preț pun mai-marii comunei pe curățenie!

Mormanele de gunoaie, resturile menajere, molozul și te-miri-ce obiecte de care n-au mai avut oamenii nevoie în gospodărie, zac împrăștiate pe câmpurile ce mărginesc satele comunei, contrastând puternic, ireal aproape, cu verdele naturii.

Pe de altă parte, faptul că vitele din comună pasc printre gunoaiele respective, ridică noi semne de întrebare în legătură cu pericolul grav la adresa sănătății cetățenilor!

Trist este că actualul primar al comunei a câștigat încrederea (și voturile!) oamenilor de bună-credință din Șelaru promițând marea-cu-sarea, cum zice românul. La aproape 2 ani de la alegeri, se dovedește că a da vrabia din mână pe cioara de pe gard (proverb neaoș românesc!) nu e cine știe ce afacere!

Povestea sordidă a gunoaielor de la Șelaru vine în contradicție cu eforturile Consiliului Județean de a implementa colectarea selectivă a deșeurilor, proces obligatoriu nu doar cu gândul la protejarea mediului în care trăim, ci și prin prisma obligațiilor asumate ca stat membru UE. Și din acest punct de vedere este inadmisibilă atitudinea autorităților locale față de chestiunea gunoaielor aruncate pe câmp, după cum nu înțelegem nici timiditatea instituțiilor cu atribuții în urmărirea respectării legislației de mediu.

Fără alte comentarii, vă invităm să urmăriți materialul video și doar câteva dintre fotografiile primite de la cel care ne-a semnalat anomalia.

P.S. informații neconfirmate încă spun că, în urma apariției d-lui Duțică al Bazar Tv, la emisiunea ”Punctul pe I”, primăria Șelaru s-ar fi pus pe treaba și a început o operațiune de igienizare a zonelor. Așteptăm… ”minunea”!

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.