Platformă de știri și opinii

Leul de la Târgoviște, tot de negăsit. Zona rămâne sub supraveghere, au anunțat autoritățile

in Actualitate by
Banner

Leul zărit de mai multe persoane în apropierea Târgoviștei rămâne, în continuare, de negăsit, în ciuda faptului că au fost mobilizate forțe impresionante pentru capturarea aninamului sălbatic. După 6 ore de căutări intense, în seara zilei de joi, 12 mai, căutările centralizate în zona unde animalul a fost văzut ultima oară au încetat.

Zona va rămâne sub supravegherea jandarmilor au anunțat reprezentanții IJJ Dâmbovița.

Comunicat de presă, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița:

Peste 50 de jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului-Județul Dâmbovița au acționat astăzi, 12 mai a.c., în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată în localitatea Priseaca, cartierul Romlux și în apropierea șoselei de centură din municipiul Târgoviște.

Cele mai ample activități de verificare s-au desfășurat în zona cu vegetație de pe câmpul din vecinătatea șoselei de centură, unde a fost semnalată ultima dată prezența animalului sălbatic. Pe lângă echipele formate din efective de jandarmi, polițiști și polițiști locali au acționat și reprezentanți ai AJVPS Dâmbovița cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol și drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei.

Pe tot parcursul misiunii în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali au purtat discuții cu cetățenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apatiției, precum și pentru informarea de urgență a autorităților despre semnalarea prezenței acestuia.

Acțiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenției, fără identificarea vreunui animal sălbatic .

În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de jandarmii și polițiștii dâmbovițeni, pentru a se putea interveni prompt în situația posibilei apariții a acestuia.

Totodată, mulțumim reprezentanților mass-media locală și centrală pentru informarea în timp real a populației cu privire la evitarea deplasărilor în zonă, care puteau genera pericole, precum și pentru prezentarea cu obiectivitate a situației de fapt.”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top