Platformă de știri și opinii

(Update) Alertă de Urgență Gravă, la Târgoviște: Un leu a fost văzut pe străzi, în Priseaca și apoi în zona Romlux. „Stați în case!”

in Actualitate by
Banner

Un mesaj transmis prin sistemul Ro-Alert a pus pe jar locuitorii Târgoviștei, în dimineața zilei de 12 mai. Mesajul anunță că a fost semnalată prezența unui animal sălbatic, un leu, în zona Priseaca, din Târgoviște. Locuitorii orașului sunt îndemnați să stea în case.

Update (ora 11.34)

Un al doilea mesaj Ro-Alert a fost emis la Târgoviște. Se precizează că animalul sălbatic a fost văzut în zona Romlux (mai apropiată de zona centrală a orașului decât precedenta locație în care animalul a fost văzut inițial). Locuitorii orașului sunt sfătuiți sa evite zona și pe cât posibil să nu părăsească locuințele.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au precizat că:

„La data de 12 mai a.c., un bărbat a sesizat, prin SNUAU 112, faptul că este un leu pe un câmp din localitatea Priseaca.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea de verificări.”

Stire inițială ( ora 10.43)

Mesaj Ro-Alert, 12 mai 2022 (ora 10.53)

Un incident similar a mai avut loc, tot la Târgoviște, în aceiași zonă (Priseaca) în anul 2009. La acea vreme, un leu scăpat dintr-o grădină zoologică privată (ilegală) a umblat liber pe străzi. Atunci incidentul s-a încheiat fericit, în sensul în care animalul a fost capturat înainte ca acesta să rănească pe cineva.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top