Platformă de știri și opinii

Daniel Blaga (USR): Vremea lui OUG13 n-a trecut, din păcate, iar PSDNL nu pare să fi învățat nimic de pe vremea protestelor.

in Politică by
Banner

Deputatul dâmbovițean Daniel Blaga (USR) spune că partidul din care face parte nu va permite ca prin „mișmașuri” legislative să se revină la vremurile din timpul celebrei Ordonanțe 13. Se încearcă curățarea șefului AEP, Mitulețu Buică,de un dosar penal, spune deputatul dâmbovițean.

Sursa foto- daniel Blaga( facebook) via riseproject.ro

„Un amendament introdus „discret” în Parlament și votat „de către cine trebuie”, pentru ca un parlamentar să scape de dosarul penal. Cel mai grav e că prea puțină lume mai e surprinsă de o astfel de știre. Se întâmplă chiar acum, în România. Șeful AEP, Mitulețu Buică, e cercetat de DNA și acuzat de procurori de trei infracțiuni de abuz în serviciu. Între ele, demiterea abuzivă a doi directori și angajarea altora 18(!!). Fără concurs. Din pix.

Cum intervine PSDNL aici? Simplu. Strecurând la Comisia de Muncă și la cea de Administrație o modificare „simplă” în ceea ce privește concursurile (organizate deja) sunt înlocuite cu „numiri” și „demiteri” ale președintelui AEP. Convenabil. Mitulețu scapă de „brățări”, toată lumea e fericită. Nu, n-o spun eu. N-o spun colegii mei. O spune o întreagă investigație Rise Project, documentată și „muncită” de către jurnaliști independenți (o găsiți în primul comentariu).

E clar că vom cere astăzi întoarcerea la Comisii al acestui amendament. E cert că vom vota împotriva sa, dacă va fi supus votului. E indubitabil că vom continua să-i păzim și să veghem ca astfel de „mișmașuri” să nu „treacă”. N-avem de ales. Vremea lui OUG13 n-a trecut din păcate iar PSDNL nu pare să fi învățat nimic de pe vremea protestelor.”

Foto-Daniel Blaga

A transmis Daniel Blaga, printr-o postare pe pagina personală de facebook.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top