Platformă de știri și opinii

Daniel Blaga (deputat USR, de Dâmbovița): PSD,PNL și UDMR au depus împreună un proiect de lege menit să legalizeze licitațiile cu dedicație pentru „firmele de casă”

in Politică by
Banner

Deputatul dâmbovițean Daniel Blaga a reacționat dur față de un proiect de lege depus de 137 de parlamentari din arcul puterii, la Camera Deputaților (n.red.- proiectul de lege a fost depus în data de 14 aprilie). Conform noului proiect de lege, cresc foarte mult pragurile până la care achizițiile publice și contractele de lucrări pot fi date, prin încredințare directă, fără licitație. Este un proiect de lege menit să legalizeze licitațiile cu dedicație pentru „firmele de casă” ale celor de la PSD, PNL și UDMR, spune deputatul dâmbovițean.

Foto-deputat Daniel Blaga

. Concret, achiziții de lucrări „la liber” pentru sume de până la 5 milioane de lei, și excluderea Curții de Conturi de la constatarea contravențiilor. Omul care se va ocupa de „controlul” contractelor? Mână dreaptă a lui Daniel Tudorache, nimeni altul decât fostul primar ”diamant” al Sectorului 1, în prezent anchetat de către DNA pentru luare de mită în formă continuată. Încurajator, nu-I așa?

⚖️ Într-o perioadă aproape critică pentru România și în ciuda tuturor proiectelor USR menite să scadă prețurile la alimente de bază și carburant, precum și la facturile de încălzire și energie, prin scăderea TVA-ului (și nu numai), PDSNL + UDMR decid că „liber la furat” e calea pe care ar trebui să o urmeze. Nu va conta foarte mult în primă fază însă, în mod firesc, vom vota împotriva proiectului lor toxic. Va conta însă, sunt convins, faptul că vom pune întreaga presiune necesară pentru a bloca această „lege”, începând cu contestația ei la CCR. Vom merge până în pânzele albe dacă va trebui. Avem nevoie însă și de suportul vostru.”

A mai adăugat deputatul Daniel Blaga, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top