fbpx

Platformă de știri și opinii

Vremea se strică, din nou! Cod galben de vânt și temperaturi de iarnă și în Dâmbovița (9-12 aprilie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Vin vești proaste de la meteorologi. Vremea se strică, din nou, în toata țara, iar în intervalul 9-12 aprilie se vor semnala averse puternice de vânt, dar și o răcire accentuată. În Dâmbovița a fost emisă o atenționare de tip cod galben de vânt pentru perioada 10-11 aprilie, îndeosebi pentru zona montană.

Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată
Zone afectate: conform textului

    În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.
    Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.
    Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Sursa foto-harta: meteoromania.ro

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 3 – 11 aprilie, ora 9
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: la munte

    La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.
       Notă: În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top