fbpx

Platformă de știri și opinii

CJ Dâmbovița anunță demararea unei noi etape în procesul de colectare selectivă a deșeurilor, la nivelul județului. Asociere cu JASPERS

in Actualitate/Administrație by
Banner

Reprezentații Consiliului Județean Dâmbovița (CJ Dâmbovița) au anunțat că procesul de colectare selectivă a gunoiului, la nivelul întregului județ, a intrat într-o nouă fază. Asta după ce, cei de la CJD, s-au asociat cu JASPERS (n.red.Joint Assistance to Support Projects in European Region), un organism ce ajută la absorbirea fondurilor europene, prin asistență gratuită pentru orașele și regiunile UE.

Sursa foto articol- Corneliu Ștefan/ Facebook

Astăzi, am lucrat alături de reprezentanți ai JASPERS și ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene la proiectul „Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița”.

✅ Datorită importanței și valorii acestuia, aproximativ 90.000.000 EURO, este pentru prima dată când JASPERS implică întreaga echipă în consultanța și asistența tehnică necesare implementării unei noi instalații, care va închide circuitul managementului deșeurilor în județul nostru. ✅ Prin acest sistem, cu ajutorul fondurilor europene, ne propunem realizarea unei instalații de tratare a deșeurilor colectate separat, care conține:

? O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile;? O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale;? O instalație de tratare biologică prin digestie anaerobă;? O platformă de compostare;? Un centru de colectare a deșeurilor speciale; ? Hală de tratare a deșeurilor textile și a deșeurilor voluminoase.

✅ Sunt convins că, în urma vizitei de astăzi, atât la groapa de deșeuri de la Aninoasa, cât și la Șotânga, unde va fi construit sistemul, cel mai ambițios proiect privitor la gestionarea deșeurilor din județul nostru a făcut un pas uriaș înainte spre implementare, de ajutor fiind și programul de colectare selectivă demarat luna aceasta în Dâmbovița.”

A declarat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în data de 28 martie 2022.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top