Prefectul județului, mesaj emoționant despre refugiații ucraineni

in Social by
Banner

Drama pe care o trăiesc refugiații din Ucraina au impresionat-o profund pe Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița. Alături de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița, dna Gilia i-a vizitat pe refugiații ucraineni cazați la o pensiune din județul Dâmbovița. Acesta a rămas impresionată de poveștile victimelor fugite din calea războiului și a transmis că se va asigura ca instituțiile statului, alături de societatea civilă și comunitățile religioase se vor implica în gestionarea acestei crize.

„Copiii refugiați din Ucraina merită un prezent mai bun!

Și acum am lacrimi în ochi… am vizitat astăzi cele 100 de persoane, majoritatea copii, din Ucraina care sunt cazați la o pensiune din județul Dâmbovița, iar o astfel de întâlnire nu are cum să nu te cutremure și, totodată, să te mobilizeze să faci orice pentru a le oferi o lume mai bună.

Tragedia prin care trece un copil de 5-6 sau 10 ani este una pe care nu o poate cuprinde înțelegerea unui adult. Copiii se întreabă cu ce au greșit ei, de ce și-au părăsit țara, de ce au fost treziți noapte de bombe și au fost urcați în autocare reci și au ajuns în altă țară.  

Împreună cu Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița și alături de alți oameni cu inimă mare i-am vizitat și le-am oferit câteva produse de bază. Atât timp cât vor sta aici, în județul nostru, nu ar trebui să le lipsească produsele alimentare și apa, produsele de igienă și dulciurile.

Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor care au contribuit la acest gest umanitar. 🙏

Mă voi asigura că instituțiile statului, alături de societatea civilă și comunitățile religioase se vor implica în gestionarea acestei crize.

Toți refugiații trebuie să fie tratați cu respect, cu demnitate și compasiune.

Am speranța că acești copiii vor avea un viitor bun și că aceste „răni”, lăsate de război, se vor „cicatriza” repede. Împreună putem face mult bine!” , a transmis Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Banner