fbpx

Platformă de știri și opinii

Hotărâre CNSU: Departamentul pentru Situații de Urgență operaționalizează un hub umanitar, pentru refugiații ucrainieni (document)

in Actualitate/Social by
Banner

Autoritățile române anticipează o degradare a situației din Ucraina, ceea ce va duce la un aflux de migranți și mai mare, decât cel din prezent. În special vor ajunge în România, în perioada următoare, persoane cu posibilității materiale reduse, ce vor trebui ajutate.

Refugiați ucrainieni, tabără Rădăuți, județul Suceava

În acest sens a fost adoptată hotărârea CNSU prin care Departamentul pentru Situații de Urgență devine responsabil pentru operaționalizarea hubului umanitar destinat refugiaților ucraineni, anunță autoritățile printr-un comunicat trimis sâmbătă.

Prin această hotărâre, DSU condus de Raed Arafat va ”întreprinde toate măsurile necesare pentru operaționalizarea unui HUB umanitar prin mecanismul european de protecție civilă sub egida Direcției Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene – DGECHO”, se arată în document.

Hotărâre CNSU:

Art. 1 – (1) Se abilitează Departamentul pentru Situații de Urgență prin structurile aflate în componență sau coordonare, să întreprindă toate măsurile necesare pentru operaționalizarea unui HUB umanitar prin mecanismul european de protecție civilă sub egida Direcției Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene – DGECHO.
(2) Prin centrul prevăzut la alin. (1) urmează a fi gestionate ajutoarele
umanitare destinate populației afectate din zonele de conflict din Ucraina.
Art. 2 – (1) Se desemnează Departamentul pentru Situații de Urgență prin
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ca autoritate responsabilă în relația cu DGECHO pentru semnarea acordurilor de grant și înaintarea cererilor de finanțare.
(2) Pentru operaționalizarea HUB-ului prevăzut la art. 1 Departamentul
pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară toate operațiunile necesare prin mecanismul european de protecție civilă în baza acordurilor cu Comisia Europeană.

Pentru documentul integral, click descarcă, mai jos:

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top