Deputatul Ionuț Vulpescu, apel pentru salvarea culturii ucrainene

in Parlament by
Banner

Deputat PSD de Dâmbovița și fost ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu a tras un semnal de alarmă, în Plenul Camerei Deputaților, asupra pericolului ce amenință cultura ucrainene, care este pusă într-un pericol grav de războiul care se desfășoară la câțiva kilometri de granițele României.

Acesta spune că numai printr-o acțiune conjugată la nivel european, istoria și valorile ucrainene pot fi salvate. Astfel, politicianul propune ca artiștii și oamenilor de cultură din Ucraina să fie ajutați în aceste momente dificile, pentru ca istoria și cultura ucraineană să meargă mai departe.

„Astăzi, în Parlament, am condamnat efectele războiului asupra moștenirii culturale și a patrimoniului ucrainean, aflate în pericol de distrugere sau de dispariție. De asemenea, situația oamenilor de cultură și a creatorilor de artă din Ucraina este îngrijorătoare. Protejarea lor înseamnă, totodată, protejarea culturii și a viitorului cultural al țării. O problemă care ar trebui să ne intereseze în cel mai înalt grad și pe care, în calitate de fost ministru al Culturii, nu o pot trece cu vederea” , a transmis parlamentarul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu.

Banner