Expoziția „Reformulări Anatomice”, la Târgoviște

in Cultură by
Banner

Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra organizează  vernisajul expoziției „Reformulări  Anatomice” a artiștilor plastici Marius Barb Barbone și Ovidiu Ionescu.

Lucrările celor doi artiști vor putea fi vizitate în perioada 2-31 martie, în Foaierul Cinematografului Independența din municipiul Târgoviște. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgoviște și a Teatrului Tony Bulandra, intrarea va fi liberă. Expoziția se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Marius Barbone Barb – s-a născut în satul Lupșa din județul Alba. A absolvit în anul 1986 Liceul de Artă din Cluj-Napoca și în anul 1996, în București, Academia de Arte, secția pictură. Din 2009 este Lector univ. Dr. la Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, departamentul, Design. Este membru în comisia de etica al Uniunii Artiștilor Plastici România.

Ovidiu Ionescu – artist vizual cu specializarea ceramica, s-a născut pe 17 mai 1965 în București. În 1989 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal. Între 2004 şi 2010 urmează, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, studii doctorale, iar din 2010 este doctor în arte vizuale. Din 2002 ocupă funcţia de lector la Universitatea Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal, în prezent fiind coordonator al Anului I Ceramică la disciplinele: Bazele desenului pentru Ceramică – Sticlă Metal, Studiul culorii, Bazele compoziţiei şi analiză limbajului vizual, Tehnici de reprezentare bi şi tridimensională. Din 1990 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, fiind de-a lungul anilor membru al unor numeroase jurii de specialitate, comisii de admitere ori comisii de licenţă. A participat la zeci de expoziţii, personale sau de grup, naţionale şi internaţionale, şi a obţinut premii importante la festivaluri internaţionale. Are o activitate expoziţională impresionantă atât în ţară, cât şi peste hotare, a primit numeroase premii şi distincţii importante.

Banner