Platformă de știri și opinii

Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației, anunță că au fost distribuite 10,5 milioane de teste de salivă (pentru covid-19), în școli. Modalitate diferită de testare

in Actualitate/Educație/Sănătate by
Banner

Fostul inspector șef de la ISJ Dâmbovița, Sorin Ion, actualmente secretar de stat la Ministerul Educației, a anunțat că va reîncepe testarea elevilor români (pentru depistarea covid-19), de săptămâna care urmează.

Sursa foto articol- Ministerul Educației/IGSU

Aproximativ 10, 5 milioane de teste au ajuns deja la unitățile de învățământ din țară.

Sorin Ion, imagine arhivă

„În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, în depozitele inspectoratelor școlare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”, a spus Sorin Ion

„Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri”, potrivit lui Sorin Ion.

Testele au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoțește. Principiul de folosire este ușor diferit față de testele din loturile de până acum, cele din decembrie. Potrivit prospectului afișat, aceste teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanță, nu mai există în pachet acel plic pentru colectarea salivei și nici acea pipetă.

A declarat Sorin Ion, într-o informare către jurnaliștii acreditați la Ministerul Educației, conform edupedu.ro.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top