Platformă de știri și opinii

Târgoviște – Expoziție unicat la Muzeul Poliției. Când poate fi vizitată

in Actualitate/Cultură/Educație by
Banner

O expoziție cu un caracter temporar va putea fi vizitată, la Muzeul Poliției de la Târgoviște. Expoziția, ce este dedicată sărbătorii Unirii Principatelor Române, va fi deschisă pentru public doar în perioada 22-24 ianuarie 2022.

Foto- Muzeul Poliției Târgoviște

În semn de omagiu pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza și pentru importanta contribuție pe care a avut-o în ceea ce privește reformarea Poliției Române, Muzeul Poliției Române din Târgoviște a organizat o  expoziție foto-documentară dedicată actului de Unire de la 24 ianuarie 1859.

Expoziția, organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, poate fi vizitată începând cu acest weekend, în intervalul orar 09:00-17:00, inclusiv luni, 24 ianuarie a.c..

Informații de background:

Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre reformatorii Poliției Române. În timpul domniei sale s-au înființat noi sectoare de activitate, precum serviciile de siguranță și de circulație,  s-a creat Poliția Comunală,  iar Vornicia din Lăuntru a luat denumirea de Ministerul de Interne. Totodată, la data de 4 noiembrie 1860, se promulga Legea pentru Organizarea Poliției, una dintre cele mai importante legi ale politiei moderne.”

Au transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top