Platformă de știri și opinii

Cod galben, de vânt, în continuare, în Dâmbovița, până în data de 19 ianuarie. Vântul va sufla și cu 110 km/h, la munte

in Actualitate/Utile by
Banner

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă de specialiști de la ANM. Este cod galben de vânt puternic, în special în zonele montane dar și în regiuni întinse din Moldova si Muntenia. Sub incidența atenționării meteo intră și județul Dâmbovița, dar doar cu zona montană. Atenționarea este valabilă până în data de 19 ianuarie, iar meteorologii anunță că vântul va sufla chiar și cu 110 km/h.

Conform ANM:

Sursa foto hartă- meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.
      În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.
       În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

        În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.
        Notă: intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top