Platformă de știri și opinii

Record nedorit! 125 de apeluri de salvare, de la turiști aflați pe munte, în ultimele 24 de ore. Două au fost pentru Salvamont Dâmbovița

in Actualitate/Travel by
Banner

Un record, cel puțin pentru anul 2022, a fost înregistrat în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de 125 de apeluri de ajutor au primit salvamontiștii din întreaga țară, de la turiști aflați în pericol pe munte. Două din aceste apeluri au fost pentru salvamontiștii din județul Dâmbovița.

Sursa foto:Dispeceratul Național Salvamont/ facebook

Conform celor de la Dispeceratul Național Salvamont ( 16 ianuarie 2022):

„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane, cel mai mare , înregistrat zilnic, în acest început de an. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

Sursa foto: Facebook/ Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița

☎15 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov,☎11 apeluri pentru Salvamont Lupeni,☎10 apeluri pentru Salvamont Alba,☎ 9 apeluri pentru Salvamont Borsa,☎ 9 apeluri pentru Salvamont Gorj,☎ 9 apeluri pentru Salvamont Suceava,☎ 8 apeluri pentru Salvamont Sibiu , ☎ 7 apeluri pentru Salvamont Caras Severin-Muntele Mic, ☎ 6 apeluri pentru Salvamont Voineasa,☎ 6 apeluri pentru Salvamont Bihor,☎ 5 apeluri pentru Salvamont Maramures,☎ 4 apeluri pentru Salvamont Predeal,☎ 4 apeluri pentru Salvamont Prahova-Busteni,☎ 3 apeluri pentru Salvamont Neamt,☎ 3 apeluri pentru Salvamont Vatra Dornei,☎ 2 apeluri pentru Salvamont Azuga,☎ 2 apeluri pentru Salvamont Dambovita,☎ 2 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin-Semenic,☎ 1 apel pentru Salvamont Mureș,☎ 1 apel pentru Salvamont Rodna,☎ 1 apel pentru Salvamont Harghita,☎ 1 apel pentru Salvamont Prahova,☎ 1 apel pentru Salvamont Bran , ☎ 1 apel pentru Salvamont Cluj, ☎ 1 apel pentru Salvamont Petrosani,☎ 1 apel pentru Judetul Buzau,☎ 1 apel pentru Judetul Suceava,☎ 1 apel pentru Judetul Gorj.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predata la IML. S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Peste 500 de salvamontiștii din intreaga țară s-au aflat la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.Ținând cont de afluxul mare de turiști la munte din aceasta perioada echipele Salvamont , singurele structuri abilitate legal sa desfășoare activități de salvare a persoanelor accidentate in munti, își vor dimensiona corespunzător personalul operativ astfel încât sa intervină cu promptitudine la toate solicitările. Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roșii, culoarea salvatorilor de vieți, vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane!Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roșii, culoarea salvatorilor de vieți, vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane si va doresc o zi frumoasă pe pârtiile de schi și pe cărări de munte !

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top